BLOG Bob og hans skole

Abonner på nyt om Bob og hans skole i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

3   5

De største ændringer på vores arbejdsplads i mands minde, men intet arbejdstilsyn.

Den her coronatid har ændret på måden at holde skole på. Op til flere gange. Ingen af måderne har vi fået sikkerhed for, at det er sikkert for os at arbejde i. Og nåh ja, så har jeg lavet en ny podacast, hvor jeg taler lidt om det.

0   38

4 x Pas på

Fjernundervisning er ikke en del af vores uddannelse eller job som lærere og derfor skal vi overveje hvilket job vi bliver bedt om at varetage, ligesom vi skal passe på at eleverne ikke får en tids- og grænseløs skoledag.

0   10

Hvad er et hovedstyrelsesvalg?

Lige om lidt er der valg og du skal stemme. Det skal du altså. Her er min forklaring på hvorfor det er en god ide at stemme.

0   42

Opstilling: Stemmen fra lærerværelset skal ind i hovedstyrelsen

Jeg har i dag indsendt min opstilling som kandidat til hovedstyrelsen i Danmarks Lærerforening. Mine suppleanter er Kasper Nordborg Kiær og Heine Rasmussen. Læs mere om mine tanker her.

10   70

Danske lærere er SUPERlærere

Hvad har Berlingske, Niels Egelund og Anders Bondo til fælles? De ved åbenbart ikke meget om at være lærer eller om læreruddannelsen. Det er tydeligt i dagens artikel i Berlingske, hvor Egelund og Bondo tryller med uvidenhed og politiske tricks for at få egne ønsker igennem.

0   14

Er DLFs demokrati gearet til fremtiden?

På den igangværende kongres i DLF taler man meget om næstformandsvalget. Og en endnu mere om konsekvenserne af det. Man taler også om foreningens organisering – er vi gearet til fremtiden?  Oplægget ser spændende ud, men der mangler et spor: vores medlemsdemokrati. Som jeg ser det er vores eget demokrati i foreningen ikke gearet til særlig meget.

0   9

Podcast om skolen - hvad hører du?

Selvom jeg elsker ny viden så får jeg sjældent tid til at sætte mig godt ind i ny forskning, nye debatter eller generelt bare læst en faglig bog i mit arbejde. Og eftervidereuddannelse er jo heller ikke lige det man får mest af mere. Så hvad gør man så hvis man gerne vil lære mere, reflektere og blive bedre til sit arbejde? Jeg lytter til podcasts. En del faktisk. Jeg håber vi her kan inspirere hinanden om hvad vi lærere kan og bør lytte til.

0   35

DLF kan være svaret på et stort IT-problem

Jeg deltog i et DLF medlemskursus i starten af året hvor vi diskuterede IT i undervisningen, og skolen. Et vigtigt og (heldigvis) ofte diskuteret emne på lærerværelser, debatter og online. Dels er der debatten om hvad og hvordan børn skal lære IT. Men der er også en anden og mindst ligeså relevant diskussion for os lærere. Vores IT systemer. Og denne debat er igen delt i tre. Vores intra-system , vores LMS (learning Management Systems) og så vores digitale læremidler.

8   126

Hvor er demokratiet i DLF?

Jeg har i en længere periode været frustreret over vores demokratiske processer i det som – burde være – Danmarks vigtigste fagforening. Vores forening, vores medlemmer og vores samfund har så meget til fælles at vi må og skal værne om demokratiet i foreningen, for også at kunne udvikle det i vores virke. Formandens seneste udmelding har fået bægeret til at flyde over for mig.

8   26

Praksischok eller teorichok

Hvis man kaster sig ind i debatten om læreruddannelsen, så er der et ord og emne, som altid går igen. Senest i evalueringen af den seneste læreruddannelse. Det er ordet, som er indhyllet i alskens værdi og frygt: praksischok. Men hvor tit dykker vi ned i sagen uden at tillægge ordet negativ værdi? Har vi husket at se på hvad der egentlig ligger i problematikken?

3   20

Internettet hører ikke hjemme i folkeskolen!

Hej bloggen. Denne historie starter – som mange gode historier gør – med en mand, der hedder Ole.

0   9

Vil du have bedre kolleger i fremtiden? Start her.

På min skole arbejder vi meget for at koble skolen sammen med lokalsamfundet og omverdenen generelt. Vi er en åben skole. Vi laver samarbejde med foreninger, virksomheder, forældre og institutioner. Men nogen vi aldrig ser, er lærerstuderende. Og det virker faktisk lidt pudsigt, for når man spørger lærerstuderende hvad de mangler mest i deres uddannelse, så er svaret ofte "folkeskole" (praktik). Underligt, for de er jo vores kommende kolleger. Jeg inviterer hermed gerne lærerstuderende ind i min undervisning.

2   94

Justering af folkeskolen – hvorfor er alle så glade??

Politikere og ”skole-topfolk” har i disse dage holdt et festlig møde i Aalborg, hvor de især har klappet hinanden på skuldrene over den nye gode aftale for folkeskolen. Imens har jeg knoklet rundt herude på et lærerværelse og kan ikke rigtig se hvordan aftalen gør folkeskolen meget bedre – vi skal stadig løbe ligeså stærkt, blive ligeså stressede og eleverne skal stadig leve under kæmpe præstationspres. Her følger mine kommentarer til den nye aftale/justering af folkeskolen.

1   12

New kid on the blog

Dette er mit første indlæg på min helt nye blog, ”Bob og hans skole”. Det er her jeg vil byde jer ind i mit lille rum af krøllede tanker og småprovokerende input til hverdagen. Men hvad skal der mon ske her på bloggen?