BLOG Anders Thorsen

Abonner på nyt om Anders Thorsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

2   40

Kære kollega. Husk den kritiske tænkning. Også i en coronakrise

En kerneværdi for lærere og for folkeskolen er kritisk tænkning. Det er ikke mindre vigtigt at huske på under en krisekrise.

1   11

I det mindste slipper de unge for at høre sætningen: ”Det får I brug for til afgangsprøven!”

Det er ufedt, at landets 9. og 10. klasser ikke kommer til afgangsprøverne. Men det giver mulighed for nye og kreative alternativer, som kan give bedre mening for de unge end de traditionelle prøver.

2   35

Danske unge er sendt på påskeferie uden afklaring om deres afgangsprøver. Det kan vi ikke være bekendt!

Undervisningsministeren gav i ugen op til påske ingen svar på, hvad der skal ske med de kommende afgangsprøver. Det kan skabe stor usikkerhed og bekymring blandt de unge, som fortjener en afklaring.

1   27

De unge har fattet budskabet: Deres mistrivsel er deres eget problem!

Desværre mener alt for mange unge, at de selv har ansvaret for at håndtere stress, angst og depression. Det kan vi voksne ikke være bekendt.

1   31

Unge tror stadig, at erhvervsskolen kun er for de dumme - og de bliver bekræftet af uddannelsesvejledningen

Med manglende individuel uddannelsesvejledning bekræfter vi unges fordomme om, at erhvervsuddannelser kun er for "de dumme". Derfor bør udddannelsesvejledningen prioriteres langt højere.

1   23

Vi kan ikke være bekendt, at unge ikke får ordentlig uddannelsesvejledning

Ligesom december er højtid for julehygge, var november på landets skoler højsæson for uddannelsesparathedsvurderinger. I en tid, hvor der stilles større og større krav til unge, er det mig en gåde, at vi som samfund i det mindste ikke sørger for, at de får en ordentlig uddannelsesvejledning.