BLOG Anders Thorsen

Abonner på nyt om Anders Thorsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

8   136

Har du et problem? Bare rolig, skolen fikser den!

Nytåret er tilbagblikkets og listernes tid. Også for mig, der hvert nytår offentliggører det forgangne års det-skal-på-skoleskemaet-liste. Den er både absurd og sjov - og så fortæller den noget om vores forhold til vores skole.

6   44

Vi mangler tid til at lave god, varieret undervisning og skabe relationer til elever og forældre

Tirsdag blev FN’s ’Lærernes Dag’ markeret over hele verden. Det har givet os anledning til at reflektere over, hvilke forhindringer vi oplever, for at vi kan lave den allerbedste skole for vores elever. For selvom lærergerningen er fantastisk, ønsker vi os en bedre skole.

0   21

Skolens blinde øje

Skolen er en fantastisk arbejdsplads for LGBT+-lærere. Men den er ikke fantastisk for LGBT+-elever.

0   18

Det er amatøragtigt, at vi ikke aner, hvordan vi åbner skolerne for 9.klasse på mandag

Det er nemt som politiker at komme med de glade nyheder om, at 9.klasserne i hovedstadsområdet kan komme tilbage på skolerne i næste uge. Men at vi ikke har fået retningslinjer for genåbningen er et svigt - særligt af de udsatte elever

2   30

DLF-valg: Jeg stemmer på den kandidat, jeg er mest uenig med

Pia Henriksen er den kandidat til mini-valget, jeg er mest uenig med. Alligevel stemmer jeg på hende, for hun repræsenterer en stor gruppe kritiske lærere, der i dag ikke har en stemme i DLF's ledelse.

8   15

Mobning, selvskade og selvmordstanker: LGBT+-elever trives skræmmende dårligt i skolen. Det skal laves om

En undersøgelse i anledning af Uge Sex viser, at elever med LGBT+-baggrund trives langt dårligere end deres klassekammerater. Det er vi nødt til at handle på i skolen.

0   20

Helt gakket: Midt i en kæmpe trivselskrise er det tid til ny kanon

Vi står midt i en coronanedlukning med alvorlige konsekvenser for mange børn og unges trivsel. Derfor er det en besynderlig timing, når undervisningsministeren lige nu vælger at lancere en ny kanon i skolen.

3   31

Vi skal ikke styrke skolens fortælling - Vi skal styrke skolen!

Den er gal, når skoler ansætter kommunikationsmedarbejdere for at styrke skolens fortælling, så vi alle kan blive bedre til at tale skolen op. I stedet skal vi styrke skolen.

0   8

Vi basher løs på de unge under coronakrisen – men det fortjener de ikke!

Mens corona-smittetallene her i efteråret er steget, er de unge blevet gjort til syndebuk. Det er ikke rimeligt, for vi har den bedste ungdomsgeneration nogensinde.

0   8

Unge deler stadig nøgenbilleder for fuld styrke. Det skal vi tale om

Hvis vi tror, at de unge er stoppet med at dele nøgenbilleder, er vi for naive. Det stopper ikke. Derfor må vi diskutere, hvordan vi skaber rum for samtale om dick pics og andre nudes.

2   41

Kære kollega. Husk den kritiske tænkning. Også i en coronakrise

En kerneværdi for lærere og for folkeskolen er kritisk tænkning. Det er ikke mindre vigtigt at huske på under en krisekrise.

1   11

I det mindste slipper de unge for at høre sætningen: ”Det får I brug for til afgangsprøven!”

Det er ufedt, at landets 9. og 10. klasser ikke kommer til afgangsprøverne. Men det giver mulighed for nye og kreative alternativer, som kan give bedre mening for de unge end de traditionelle prøver.

2   35

Danske unge er sendt på påskeferie uden afklaring om deres afgangsprøver. Det kan vi ikke være bekendt!

Undervisningsministeren gav i ugen op til påske ingen svar på, hvad der skal ske med de kommende afgangsprøver. Det kan skabe stor usikkerhed og bekymring blandt de unge, som fortjener en afklaring.

1   27

De unge har fattet budskabet: Deres mistrivsel er deres eget problem!

Desværre mener alt for mange unge, at de selv har ansvaret for at håndtere stress, angst og depression. Det kan vi voksne ikke være bekendt.

1   31

Unge tror stadig, at erhvervsskolen kun er for de dumme - og de bliver bekræftet af uddannelsesvejledningen

Med manglende individuel uddannelsesvejledning bekræfter vi unges fordomme om, at erhvervsuddannelser kun er for "de dumme". Derfor bør udddannelsesvejledningen prioriteres langt højere.

1   25

Vi kan ikke være bekendt, at unge ikke får ordentlig uddannelsesvejledning

Ligesom december er højtid for julehygge, var november på landets skoler højsæson for uddannelsesparathedsvurderinger. I en tid, hvor der stilles større og større krav til unge, er det mig en gåde, at vi som samfund i det mindste ikke sørger for, at de får en ordentlig uddannelsesvejledning.