BLOG Allan Jørgensen

Abonner på nyt om Allan Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

1   12

Lærerens juleevangelium 2019

Drive, passion og kald er blevet erstattet af undersøgelser og tests. Aldrig før har der været SÅ mange tests og undersøgelser på et efterår som dette. Og det er vel at mærke EFTER et regeringsskifte. Ingen jul uden juleevangelium.

0   6

Ensomhed - symptomet på en syg kultur

Tallet for ensomme unge i Danmark er alarmerende højt. Fænomenet er stadig forbundet med tabu i en senmoderne verden med dyder som omstillingsparathed, agilitet, attituderelativisme og social abegårdsadfærd. Blandt unge føler 8,5% blandt drengene og 10,3 % af pigerne sig ensomme, men alle mennesker vil på ét eller andet tidspunkt i livet føle sig ensomme på grund af skilsmisse, familieopbrud, dødsfald eller andre sociale omstændigheder. Vores opgave er at italesætte problemet og gøre eleverne handlekompente.

0   7

Sådan gør vi de unge mere robuste

På Stjernevejskolen melder et stigende antal elever sig til et frivilligt udskolingsprojekt i weekenden. Det hedder De Få Rå og er for alle - inklusive særligt sensitive, sportsidioter og curlingbørn. For vi vil gerne gøre alle robuste, selvstændige og socialt intelligente. Problemet i vores tilværelse er, at vi har reduceret os selv til en rettighedssamfund, hvor vi individuelt er optaget af, hvad vi har ret til. Samtidigt erklærer vi os selv som ofre, når vi ikke har medgang, og så føler vi os krænkede, fordi nogen siger os i mod. Det er definitionen på offerbevidsthed og symptomet på den krænkelseskultur, vi så tungt må leve med i hverdagen og ikke mindst i folkeskolen.

0   13

Tale til afgangselever

Min omsorg for jeres velbehag har ikke altid været førsteprioritet. Det ville også være en falliterklæring.

0   7

Beslut dig for, hvem du er!

Nænsomhedskulturen og det hypersensitive menneske er en konsekvens af årtiers dannelse og opdragelse, hvor der er gjort mere ud af mærke efter end at tænke efter. Men hvis du lader dine følelser diktere dine handlinger, brænder du ud.

5   102

Er der en voksen til stede?

Vi er druknet i succes'en fra tresserne og halvfjerdserne, hvor opgøret med autoriteterne har gjort os angste for vertikalitet i klasserummet og i opdragelsen af vores børn.

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.004 andre er allerede tilmeldt
Vind hotelophold i julekonkurrencen

Så er det blevet juletid, og folkeskolen.dk har i den anledning en julekalender, hvor du hver dag frem til juleaften kan finde dagens låge-opslag med en præmie på vores Facebookside. Du er også med i lodtrækningen om hovedpræmien, hvor du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller. Tjek vores Facebookside hver dag i december for at være med!

Deltag i konkurrencen