BLOG Allan Jørgensen

Abonner på nyt om Allan Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

0   30

Slip bagsædebørnene fri

Bagsædebarnet som begreb er gennem et par årtier blevet brugt som et billede på børn, der transporteres rundt i bil af deres forældre til og fra skole og fritidsaktiviteter, og problemstillingen har hidtil fokuseret på børnenes manglende motion og understimulerede trafikale habitus.

1   5

Fra ensomhed til sammenhold

I en tid med historisk isolation og dræbende ensomhed efterspørges trivsel, fællesskab og sammenhold, Men er rundbold, Partners og skoleskak det bedste, vi kan komme på? Jeg har et alternativ.

0   8

Kvinderne er endnu ikke i mål!

Det er ikke synd for kvinder, at de er kvinder, men det er en skam og et nederlag for begge køn, når en kvinde bliver mødt som mindre værd end manden - på baggrund af kønnet. Synd kommer det til at være for manden, når kvinden bliver bevidst om sin magt. Lad os hylde de små forskelle og gøre noget ved urimelighederne!

1   71

Lærerkrisen kradser i værdinihilistisk fagligt fravær

Taxametersystemet på læreruddannelsen, lærerstuderende der skulle have været stoppet af praktiklærerne i én af landets vigtigste og ansvarstunge uddannelser. En nedslagtning af dansktimer på seminariet. Betonbureaukrati og mindre selvbestemmelse for lærerne. 200 skoledage om året hvor flere end hver fjerde dag går til alt andet end faglig undervisning, en omkringsiggribende ødelæggende lavine af tests, undersøgelser og prøver, inklusion uden reel finansiering, mindre forberedelsestid til lærerne, et indsnævret normalitetsbegreb med massediagnosering som naturlig konsekvens og en kultur, hvor det mest af alt handler om at undgå konfrontationer med teenagedrenge, der er svært rummelige i en feministisk omsorgskultur. Og så undrer det nogle, at eleverne ikke klarer sig bedre fagligt. Vi er i en kulturel og faglig krisetid. Dét er sandheden om folkeskolen.

0   9

Vilje er vejen til udvikling

I starten af 7. klasse har mange elever svært ved at mestre en mundtlig fremlæggelse på klassen uden at lade deres sejlende indvolde influere på deres præstation. De er ude af sig selv. De tror ikke selv, de kan gennemføre, og de er bange for ikke at slå til.

103   37

Tidens kvælende omsorgskultur

Jeg havde på et tidspunkt en dygtig klasse, der havde det ”uheld” at vinde det nationale skole-OL i atletik på Østerbro Stadion i København, og vi mødte efterfølgende misundelse via flere klager over, at min klasse fik flere oplevelser end andre på skolen. Dette er et udtryk for en krænkelseskultur med ofret øverst i hierarkiet, og hvor hensynet til mindreværd og misundelse fylder mere end stolthed og anerkendelse. Vi befinder os i moralsk fladland og et udviklingsmæssigt stagneret vandland.

1   14

Lærerens juleevangelium 2019

Drive, passion og kald er blevet erstattet af undersøgelser og tests. Aldrig før har der været SÅ mange tests og undersøgelser på et efterår som dette. Og det er vel at mærke EFTER et regeringsskifte. Ingen jul uden juleevangelium.

0   6

Ensomhed - symptomet på en syg kultur

Tallet for ensomme unge i Danmark er alarmerende højt. Fænomenet er stadig forbundet med tabu i en senmoderne verden med dyder som omstillingsparathed, agilitet, attituderelativisme og social abegårdsadfærd. Blandt unge føler 8,5% blandt drengene og 10,3 % af pigerne sig ensomme, men alle mennesker vil på ét eller andet tidspunkt i livet føle sig ensomme på grund af skilsmisse, familieopbrud, dødsfald eller andre sociale omstændigheder. Vores opgave er at italesætte problemet og gøre eleverne handlekompente.

0   7

Sådan gør vi de unge mere robuste

På Stjernevejskolen melder et stigende antal elever sig til et frivilligt udskolingsprojekt i weekenden. Det hedder De Få Rå og er for alle - inklusive særligt sensitive, sportsidioter og curlingbørn. For vi vil gerne gøre alle robuste, selvstændige og socialt intelligente. Problemet i vores tilværelse er, at vi har reduceret os selv til en rettighedssamfund, hvor vi individuelt er optaget af, hvad vi har ret til. Samtidigt erklærer vi os selv som ofre, når vi ikke har medgang, og så føler vi os krænkede, fordi nogen siger os i mod. Det er definitionen på offerbevidsthed og symptomet på den krænkelseskultur, vi så tungt må leve med i hverdagen og ikke mindst i folkeskolen.

0   17

Tale til afgangselever

Min omsorg for jeres velbehag har ikke altid været førsteprioritet. Det ville også være en falliterklæring.

0   7

Beslut dig for, hvem du er!

Nænsomhedskulturen og det hypersensitive menneske er en konsekvens af årtiers dannelse og opdragelse, hvor der er gjort mere ud af mærke efter end at tænke efter. Men hvis du lader dine følelser diktere dine handlinger, brænder du ud.

5   102

Er der en voksen til stede?

Vi er druknet i succes'en fra tresserne og halvfjerdserne, hvor opgøret med autoriteterne har gjort os angste for vertikalitet i klasserummet og i opdragelsen af vores børn.

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.174 andre er allerede tilmeldt