Folkeskolen nr. 20 2021

Forside af Folkeskolen nr. 20 2021
0   9

Anbefalinger

0   18

Klar parat til nyt faglokale

Madkundskabslærer Christian Bunk Svane var løbet sur i at rydde op efter andre i skolekøkkenet. Derfor trak han sig fra sit favoritfag. Nu er han tilbage og har fået lov til at designe et faglokale – ligesom han vil have det.

0   21

Tilsyn med tilsynet

Tilsynssystemet har eksisteret i mange år og knirker efterhånden godt i fugerne. Det trænger til at blive evalueret og opfundet i en form, som passer til nutiden.

0   27

Skolechef: "Det er vores vilkår"

“Vi ved egentlig ikke, om planen virker, før børnene har forladt skolen. Men vi har udarbejdet en plan, og jeg kan bestemt stå inde for den”.

0   23

"Vi gør det bedste, vi kan"

Skolen løfter ikke børnene godt nok og er derfor under tilsyn fra Undervisningsministeriet. Kulsbjerg Skole afdeling Mern i Vordingborg har prøvet det før og er glad for den hjælp, man får fra læringskonsulenterne. Men de socioøkonomiske forhold er ikke blevet bedre.

1   24

Skoler hænger fast i tilsyn i årevis

I november i år er 41 skoler under tilsyn fra Undervisningsministeriet, fordi de ikke lever op til kravene om trivsel eller faglighed – eller begge dele. Seks skoler har været under tilsyn i fem år eller mere. Lokal lærerformand kalder tilsynsmodellen for en "forældet gabestok", og hun bakkes op af kommuner, skoleledere og forældre.

2   29

Skoler føler sig bondefanget af Clio

To skoler på Fyn overså, at de skulle have sagt deres læringsportaler fra forlaget Clio op med flere måneders varsel. I det ene tilfælde ville aftalen automatisk køre videre i tre år. Professor i aftaleret kritiserer forlagets praksis, og Clio retter nu ind.

ANMELDELSE
0   35

Sådan bliver du klar til co-teaching

Denne bog har manglet på anmelderens boghylde. På relativt få sider præsenteres læseren for de vigtigste aspekter af co-teaching og hjælpes godt i gang med praksis.

ANMELDELSE
0   30

Ny bog blæser til kamp for unges demokratiske selvtillid

Mens danske unge har en masse viden om demokrati, kniber det med troen på, at de rent faktisk kan bruge deres stemme til at ændre noget i samfundet. Bogen Grib demokratiet vil ændre på det. Den vil styrke unges demokratiske selvtillid.