Folkeskolen nr. 19 2021

Forside af Folkeskolen nr. 19 2021
0   9

Anbefalinger

1   27

Det tænkende rum fanger eleverne

Matematikvejleder og lærere på Stormarkskolen i Nakskov arbejder undersøgende og mundtligt i matematik. Inspirationen har de fundet hos forskeren Peter Liljedahl. Nu har skolen et tænkende rum til matematik – og kollegerne har også fået øje på mulighederne i det næsten nøgne lokale.

0   38

Her er årets nominerede

Lærerprofession.dk udnævner hvert år de bedste bachelorprojekter fra læreruddannelserne og pædagogiske diplomprojekter fra skoleområdet. Vinderne kåres den 26. november. Se her, hvem de nominerede er.

1   22

Dannelse kommer helt ind i klasseværelset

Dannelse og teknologiforståelse skal foregå gennem fagene, og læringsmål er skubbet i baggrunden. Sådan lyder to af tendenserne i de 51 bachelorprojekter og ni diplomprojekter, der er indstillet til årets priser hos lærerprofession.dk

1   13

Samfundet må gerne kigge læreren over skulderen, men …

Der er mange gode tanker i afløseren til de udskældte nationale test. Djævlen ligger dog som bekendt i detaljen, herunder hvordan der bliver fulgt op.

0   22

"Vi kan bruge hinandens forskelligheder"

Omstillingen til to lærere i alle fag har været stor, men også god, lyder det fra både nye og en mere erfaren lærer på Tornhøjskolen.

0   30

Ingen vikar siden sommerferien

To lærere i alle timer gør en forskel. Skolen er blevet et bedre sted at være efter sommerferien. Det fortæller Yasmin Bismark Kullab og Mohamad Acmad Zatiti fra 8. klasse på Tornhøjskolen i Aalborg.

8   31

To lærere i alle timer

Vikartimer, dansk som andetsprog, understøttende undervisning og vejledertimer er sløjfet på Tornhøjskolen i dette skoleår for at skrabe midler sammen til, at der kan være to lærere i alle fag i alle timer i udskolingen.

0   11

Flere lærere underviser sammen

Et stort flertal af landets skoler gør brug af den frihed, som regeringen helt ekstraordinært har givet skolerne i dette skoleår til at konvertere den understøttende undervisning. Resurserne går i vid udstrækning til at give eleverne to lærere eller to voksne i timerne.

2   24

Lærerformand: For mange elever lærer for lidt – nu skal der ske noget

I sin første beretning som formand for Danmarks Lærerforening glædede Gordon Ørskov Madsen sig over den politiske vilje til at lytte til lærerprofessionen. ‘Dybdelæring’ og helt nye læreplaner i stedet for Fælles Mål er noget af det, han lægger på bordet.

1   31

Bamseklubben er en mellemform

Mellemformer anses som en del af løsningen til at dæmme op for, at skoler udskiller stadig flere elever til specialundervisning. Men hvad dækker begrebet over? Det svarer DLF og Børne- og Undervisningsministeriet på i hver sin publikation. Afklaringen er en hjælp, siger ledere, som allerede er godt i gang.

ANMELDELSE
0   32

Mød eleven med et åbent sind

Bogen handler om, hvorledes vi som fagprofessionelle møder børn, der har en problemskabende adfærd. Vi skal møde dem med empati, sympati og omsorg. Med andre ord møde dem med compassion. Herved bliver pædagogisk praksis mindre konfliktfyldt.

ANMELDELSE
0   21

En stor historie fortalt med humor

Spækket med sjove indfald i både det sproglige og det illustrationsmæssige, men hele tiden med en stor faglighed.

ANMELDELSE
0   49

Matematikunderviserens bibel

"Håndbog om matematik i grundskolen" er ikke en håndbog i gængs forstand, men en omfattende samling af vigtige fagtekster forfattet af nogle af landets allerbedste matematikdidaktikere.

ANMELDELSE
0   34

Anderledes ABC

ABC'en er blevet sin egen genre, og det kan være svært at være original i den. Men denne her rammer målgruppen rent.