Folkeskolen nr. 17 2021

Forside af Folkeskolen nr. 17 2021
0   19

Grønlands skolereform halter

I 2001 vedtog Grønlands Landsting en omfattende skolereform med fokus på Grønlands kultur og historie – og væk fra den ”daniserede” folkeskole. Men selv om reformen indeholder mange gode intentioner, halter implementeringen, viser ny ph.d.-afhandling af adjunkt Mitdlarak Møller Lennert.

0   4

Nej tak til dresscode

Skoler indfører meget sjældent dresscode for elever, og sådan bør det være, viser en rundspørge i Folkeskolens Lærerpanel. Men elevernes valg af tøj kan give anledning til konflikter.

5   34

Hvordan kunne det ske?

De resultater, som Søndervangskolen opnåede for de tosprogede elever, var helt utrolige – og forældrene var begejstrede og bakkede skolen op. Men nu har de utrolige resultater vist sig at være netop utrolige, opnået med manipulation og direkte snyd gennem flere år.

1   32

Læreruddannelsen, som nægter at dø

I 129 år har man kunnet læse til lærer 20 kilometer fra Vestkysten, men det er længe siden, uddannelsen har været fyldt op. De studerende, som vælger Nørre Nissum, er begejstrede for stedet, og det vil uddannelseslederen udnytte. Hun ser muligheder i nye politiske toner.

0   20

Anbefalinger

1   15

Hvem skal bestemme vores uddannelse?

Politikerne forsøger at få unge til at vælge erhvervsuddannelser. Men eleverne fra Tibberupskolen er ved at være trætte af at få erhvervsskolen ”stoppet ned i halsen”. De vil gerne selv vælge, hvad de skal – med lidt hjælp fra mor.

0   26

Glansen går af successkole

Søndervangskolen i Aarhus er anklaget for at have snydt sig til et højere karaktergennemsnit gennem flere år. Nuværende og tidligere ansatte afslører nu, hvordan fiflerierne med afgangsprøverne foregik helt systematisk, og de fortæller om en ledelse, der styrer ved at udskamme og udskælde.

9   142

"Jeg turde ikke tale med nogen"

Pia Moelsby var lærer og tillidsrepræsentant på den skandaleramte Søndervangskolen i Aarhus, som er under anklage for at snyde med afgangsprøverne. Hun fortæller om et arbejdsmiljø præget af mistro og manipulation, og at frygten for ledelsen stadig sidder i hendes tidligere kollegaer.

7   63

Lærer: Ledelsen belønnede fifleri med gavekort

Tidligere lærer på Søndervangskolen i Aarhus Martin Haaning er sikker på, det var en belønning for at formulere eksamensklager på sine elevers vegne, at han fik et gavekort på 2.000 kroner. Skolen har bogført køb af et stort antal gavekort siden 2016, viser en redegørelse.

ANMELDELSE
0   22

Glimrende materiale med dybfrossen koldkrigsstemning

Det digitale undervisningsmateriale "Project Iceworm" tager eleverne med til en sprængfarlig cocktail af stormagtspolitik, atomkraft, truende krig og Camp Centurys dunkle gange dybt nede i den nordgrønlandske indlandsis. Det er både flot, lærerigt og spændende.

ANMELDELSE
0   29

Verden med og uden matematik

Hvad var verden uden matematik? Selv analfabeter kan regne den ud, men matematik kan være med til at forandre din verden – også til det gode.