Folkeskolen nr. 14 2021

Forside af Folkeskolen nr. 14 2021
0   9

To fluer med ét smæk

Hæv kompetencedækningen i skolerne, og få samtidig sikret udbuddet af små fag på læreruddannelsen. Lærerstuderendes Landskreds og Danmarks Lærerforening opfordrer til, at kommuner og læreruddannelser tænker efteruddannelse og uddannelse sammen.

0   13

Sådan fik Bornholm uddannede musiklærere

Skolelederne på Bornholm manglede i 2017 uddannede musiklærere. Læreruddannelsen i København og kommunen indgik en aftale, der betød, at to undervisere fra Københavns Professionshøjskole pakkede instrumenter og drog til Bornholm. Folkeskolen følger op på, hvad den model kom til at betyde for skolerne – og musiklærerne – på øen.

0   13

Anbefalinger

0   15

Elever forstår det faglige bedre ved at udvikle modeller

For at undersøge og styrke elevernes modelleringskompetencer i matematik og naturfag har lektor og ph.d. Claus Auning arbejdet med to opgaver i flere udskolingsklasser: nedsivning af vand i forskellige jordlag og en imploderet tankvogn. Arbejdet med at udvikle modeller hjælper eleverne til at forstå fænomener og anvende abstrakt viden.

0   9

Hvem skal have ny lærerpris?

Nu er det muligt at indstille lærer eller lærerteam til stort legat på 75.000 kroner.

1   26

Præstationskulturen har overtaget skolen

Flere og flere elever mistrives i skolen, og det skyldes ikke mindst en forventning om, at de konstant skal præstere, skriver to pædagogiske forskere i en ny bog. Skolen skal blive bedre til at skabe frirum og give elever plads til at fejle, lyder deres råd.

1   55

Farvel til karakterræset

Gammelgaardsskolen i Aarhus har taget et opgør med præstationskulturen, og den karakterfri hverdag har gavnet elever både fagligt og trivselsmæssigt, siger lærerne. De glæder sig til at arbejde videre med det, de kalder ”en positiv fejlkultur” i det nye skoleår – også selv om det er mere tidskrævende end blot at lange et tal ud.

ANMELDELSE
0   13

Et "Kinderæg" om sindets kompleksitet og det vigtige i at være uperfekt

Alt handler om betydningen af forskellige samspil mellem mennesker og om de usynlige faktorer, der er på færde i relationer mellem mennesker.

ANMELDELSE
0   41

11 værktøjer til forebyggelse af skolefravær

Værktøjerne er velkendte og velvalgte i denne metodebog, hvor målet er at kortlægge og forebygge skolefravær hos børn og unge.