Folkeskolen nr. 12 2021

Forside af Folkeskolen nr. 12 2021
0   8

Tip til god indretning

Eksempler fra bogen ”Bære- og væredygtige rum i skolen”

1   29

Hvordan er din klasse indrettet?

Bordene står snorlige, det roder ikke det mindste, og elevernes navne hænger måske på døren, så de føler sig velkomne. Sådan ser klasselokalet måske ud første skoledag efter sommerferien, men derefter glemmer de fleste lærere alt om indretningen. Nu har to PPR-konsulenter skrevet en bog om, hvorfor det er vigtigt at fastholde fokus på de fysiske rammer.

0   1

Anbefalinger

0   34

Lærer med krop og sjæl

Niels Staun har vundet prisen som årets naturfagslærer i Vestdanmark. Han brænder for naturfag og siger selv, at hans kæpheste er elevernes fremlæggelser og brug af modeller. Han har aldrig brugt et lærebogssystem i naturfagsundervisningen, og så vil han gerne huskes som den lærer, der gerne ville have med eleverne at gøre.

0   16

10 skønne steder at besøge i Danmark, hvis du savner din skole i ferien

Efter månedsvis med hjemmearbejde kan det være helt vemodigt allerede at skulle tage afsked med sin skole igen. Her er forslag til ferieudflugter, der kan dulme savnet.

0   18

Er eleverne ramt for livet?

Mens mange skolefolk i Danmark afviser at tale om læringstab, viser internationale undersøgelser, at elevers faglige coronaefterslæb kan få store økonomiske konsekvenser – både for samfundet og for den enkelte elev i tabt indkomst resten af livet.

1   18

Corona: "De skal nok indhente det"

72 procent af lærerne svarer i en ny undersøgelse ja til, at de har elever, hvis faglige niveau er faldet under coronakrisen. De fleste mener dog, at eleverne kan indhente det tabte igennem deres skoletid. Flere peger på dalende motivation som et større problem end et fagligt efterslæb.

4   17

Brug os, eller nedlæg os

Formandskabet for Rådet for Børns Læring har kun haft ét møde med ministeren de seneste tre år. Opdateret: Børne- og undervisningsminster Pernille Rosenkrantz-Theil har ingen kommentarer til kritikken.

3   32

Måske skal skolen ikke behandle alle ens

Det er på tide at erkende, at skolen ikke kan løse alle samfundets problemer, lyder det fra Rådet for Børns Lærings formandskab, som giver en skarp kritik af reformen i sin sidste beretning.

ANMELDELSE
0   43

Du er besat fra første anslag

Dit værste mareridt venter i det hinsides, der på grusom, magisk vis er forbundet direkte med den bog, du sidder med i hånden.

ANMELDELSE
0   19

Virkelige historier om virkelige mennesker

Med denne serie fortalt af unge mennesker, der på egen krop har oplevet masser af svigt og misbrug, kan læselysten hos de ældste elever måske vende tilbage. Bøgerne er barske, men der er håb til sidst.

ANMELDELSE
0   72

Roman om en fælles tid, som måske snart er ovre

Coronanedlukningen set fra en skoleleders perspektiv er omdrejningspunktet i romanen, som er et spændende tidsbillede, men en lille smule genreforvirret.

ANMELDELSE
0   20

Hindbærsnitter og haikudigte

Angst, skolevægring og forventninger behandles fint i denne lille roman om Ida, som åbner læserens øjne for, hvordan verden ser ud, når andres opmærksomhed skræmmer så meget, at man ikke engang kan hilse om morgenen.

ANMELDELSE
0   49

Velskrevet og komprimeret med sproglige spidsfindigheder

At forfatteren til denne bog er en pige på 14 år, er ikke til at gætte ud fra hverken værkets emne eller sproglige finesser. Bogen er velskrevet og præget af sproglige spidsfindigheder.