Folkeskolen nr. 06 2021

Forside af Folkeskolen nr. 06 2021
0   21

"Virtuel efteruddannelse fungerer"

Heidi Muhlig Schwerin har netop afsluttet praktikvejlederuddannelsen – og er dermed en af de få lærere, der har gennemført et efteruddannelsesforløb for nylig. Forløbet har været coronapræget og delvist online, men det har fungeret, selv om hun har savnet pingpongen i undervisningslokalet.

4   74

Nye lærere skal tilbage på skolebænken

Læreruddannelsen skal betragtes som en basisuddannelse, hvor nye lærere får både ret og pligt til efteruddannelse efter tre år i lærerjobbet. Det foreslår de lærerstuderendes nye forperson, Caroline Holdflod Nørgaard. Hun vil samtidig sikre lærerstuderende minimum 21 timers undervisning om ugen.

0   28

Efteruddannelse sat i stå af corona

Både faglige foreninger og professionshøjskoler har været nødt til at aflyse og udskyde store dele af deres kurser og arrangementer for folkeskolelærere det seneste år. Den praksisnære, faglige efteruddannelse er stort set stoppet, mens den mere formelle efteruddannelse delvist har kunnet gennemføres online.

4   25

Kompetencedækning når ikke i mål

Inden skoleåret er omme, skal der være 90 procents kompetencedækning. Men det mål når skolerne ikke, viser de nyeste tal fra Børne- og Undervisningsministeriet. ”Fuldstændig urealistisk i en coronatid", lyder det fra både lærernes og skoleledernes organisationer.

0   11

Udeskole med potentiale og benspænd

En fast dag med udeskole om ugen kan få flere læreres øjne op for undervisningens potentialer, håber en ekspert. Men hun kan også sagtens få øje på faldgruberne i en særlig situation, der ikke giver lærerne redskaberne til at lykkes.

ANMELDELSE
0   26

Grundig og velskrevet vejledning om ekstrem kravundgåelse

Ekstrem kravundgåelse, også kaldet PDA, er en profil på autismespektret. Anmelderen er ved endt læsning en hel del klogere, blandt andet på den pædagogiske tilgang til børn og unge med PDA i skolen.

ANMELDELSE
0   122

Nyt pragtværk om 75 års børnekultur i Danmark

Dansk børnekultur er meget mere end børnelitteratur. Stor kunstnerisk og pædagogisk kvalitet med barnet i øjenhøjde og i centrum har i 75 år været kendetegnende for børnekulturen i Danmark. Det kan vi godt være stolte af.