Folkeskolen nr. 04 2021

Forside af Folkeskolen nr. 04 2021
0   18

Lærere efterlyser professionel hjælp

Systemet ved jo, at barnet har brug for hjælp. Hvorfor skal der så gå så lang tid? Sådan spørger to af Caspers lærere i dag.

1   53

Et råb om hjælp

Allerede i børnehaven sagde Casper, at det var bedre, hvis han ikke levede. I udskolingen fik han diagnosen paranoid skizofreni. I dag bor han på et bosted. Men det har taget alt, alt for lang tid, siger hans forældre.

0   5

Anbefalinger

1   22

"Samfundsfag skal læres i virkeligheden"

På Østervangsskolen i Roskilde underviser Peter Vinther Rasmussen 7. og 8. klasse i dansk, geografi, historie og samfundsfag. Han vil gerne bryde med de fastlagte timer på skemaet og sende eleverne ud i samfundet.

0   23

Jeg har følt mig lidt glemt

Som specialskolelærer er Janne Munch Pedersen på arbejde som normalt for at undervise sine elever. Mens resten af Skoledanmark har været tvunget hjem, har hendes arbejdsplads, CSU Egedammen i Hillerød, ikke været omfattet af nedlukningen denne vinter. Lærerne og de unge i alderen 15-25 år er sammen hver dag.

0   76

"Jeg savner tid til at dygtiggøre mig"

På Fredensborg Skole i Nordsjælland underviser Klaus Borgen Kronback Arildslund 7.-9. klasse i biologi, geografi og fysik/kemi. Han drømmer om at tage ud i naturen med eleverne og fordybe sig i den undersøgende undervisning.

2   5

Janne Riise Hansen, Københavns Lærerforening, kreds 011

Når lærerne får indflydelse, får vi den bedste folkeskole

3   47

Skolen skal lære dig at vælge

Eleverne skal lære så lidt som muligt af det, de ikke er interesserede i. Til gengæld skal de opleve at forstå et område i dybden. Sådan lyder det fra Étienne Wenger, der er en af hovedtalerne ved årets Læringsfestival.

0   5

Savner tid til tillidsrepræsentanter

Morten Korsbakke Sørensen, lærer og matematikvejleder på Dybkærskolen i Silkeborg

0   6

Forventede en mager aftale

Peter Bugge, lærer og tillidsrepræsentant på Heibergskolen i indre København

0   1

Lønstigninger til lærerne

Lærernes formand har landet sin første aftale, der sikrer lærerne en lønstigning over de næste tre år. Han havde dog håbet på større ambitioner fra KL.