Folkeskolen nr. 03 2021

Forside af Folkeskolen nr. 03 2021
19   48

Lærere vil ikke tvinges

Flertallet af lærere vil ikke vise deres elever Muhammedtegningerne i undervisningen. Det er der mange grunde til, men frygten for at blive et mål for terrorister er ikke den mest udbredte, viser en undersøgelse blandt Folkeskolens læsere.

0   16

Anbefalinger

0   8

Stor opgave på turbulent skole

Lærere og ledere flygtede fra Glostrup Skole, da kommunen slog alle skoler sammen under én ledelse. Skolechef er ikke i tvivl om, at Rasmus Tolstrup er det bedste valg som ny øverste leder.

0   23

Skoleleder: "Jeg skal skabe arbejdsro"

Luk øjnene og søg indad. Sådan drømmer Rasmus Tolstrup om, at møder på Glostrup Skole begynder – med at berolige nervesystemet hos ledere og lærere. Han er djøf’er, ung og nyansat skoleleder på landets næststørste folkeskole. Nogle har skullet vænne sig til, at den øverste chef på skolen ikke har en lærerbaggrund, men hans drøm om at skabe arbejdsro for alle på skolen er blevet godt modtaget.

0   18

Kritikken hagler ned over Chromebooks på skolerne

Bølgen af Chromebooks på skolerne bekymrer eksperter og datatilsynene i Danmark og Norge. Elevernes privatliv risikerer at blive krænket, lyder det blandt andet, og derfor går Datatilsynet nu i rette med kommunerne.

8   81

Behaviorisme ad bagvejen

Digitalisering af undervisningen er blevet big business. Fra 2010 til 2020 er aktierne for de firmaer, der beskæftiger sig med digital undervisning, steget fra seks til 74 milliarder dollars.

0   29

Føles det her rart?

For elever med særlige behov er seksualundervisning ofte nøglen til bedre trivsel og et godt kendskab til egne grænser. På specialskolen Djurslandsskolen arbejder lærere og seksualvejleder tæt sammen om at ruste eleverne til at klare seksuallivets glæder og udfordringer – blandt andet ved at arbejde med at sanse, hvad man kan lide eller ikke lide.

0   11

Forsigtig glæde og et stort men

Det myldrer rundt med synspunkter, krav og anbefalinger om corona. Midt i det hele druknede en undersøgelse i sidste uge i strømmen af nyheder – men noget tyder på, at der alligevel er lyttet til den.

0   7

“Vi glæder os til at komme tilbage”

To lærere ser frem til genåbning for de yngste elever og fortæller, at eleverne virkelig savner fællesskabet og nærværet – og det gør lærerne også. Det bliver også godt at se kollegerne igen, selv om det bliver med afstand.

ANMELDELSE
0   77

Vigtige forskningspointer om tværprofessionelt samarbejde

Hvis der er problemer i skolens læringsfællesskaber, begrundes det ofte fortsat med det enkelte barns kognition, adfærd, indlæringsevne eller familiebaggrund, viser ny antologi.

ANMELDELSE
0   110

Gør eleverne til forfattere

Ny bog om at skrive fantasy giver lærere og elever en grydeklar opskrift at gå efter i arbejdet med at skrive sin egen historie.