Folkeskolen nr. 22 2020

Forside af Folkeskolen nr. 22 2020
0   49

Året, der gik

3   47

Årets bøger

Coronakrisen har ikke stoppet den pædagogiske ideudvikling. Her er Folkeskolens anmelderes bud på 2020’s vigtigste pædagogiske fagbøger.

0   6

»Jeg kan bruge mine fagkundskaber som julemand«

Jakob Blegvad Stenz er logopæd og julemand på tiende år. Som julemand bruger han dele af sin faglighed, og så bliver han mindet om at tage julemandsegenskaberne med tilbage i klasseværelset.

0   11

Alle får øje på hinandens styrker – både elever og personale

Når klassen arbejder med livsduelighed, taler de for eksempel om, at vi bruger vores styrker forskelligt, og at man kan skrue op og ned for sine styrker, fortæller lærer Gitte Siglev Bertelsen.

0   17

Livsduelighed handler om trivsel og dannelse

Arbejde med livsduelighed gavner alle børn, fortæller skole­lederen på Magleblik Skole. Det handler om at se hinanden fra forskellige sider, siger forsker i livsduelighed.

0   23

Faget livsduelighed giver fælles sprog

Magleblik Skole har sat livsduelighed på skemaet. Det giver trivsel i klassen og lærer eleverne en masse om sig selv og deres kammerater.

0   12

Signalforvirring om lange skoledage

Bad man her op til jul landets lærerværelser om at skrive ønskesedler til ændringer i folkeskolereformen, ville der efter al sandsynlighed være særlig stor efterspørgsel efter kortere skoledage. Og hellere i dag end i morgen.

0   17

Opgør med understøttende undervisning

Tidligere undervisningsminister Christine Antorini (Socialdemokratiet), der stod bag folkeskolereformen, har gjort en dyd ud af at holde sig langt væk fra debatten om folkeskolen, i kølvandet på at evaluering efter evaluering har konkluderet, at reformen ikke har haft effekt for elevernes faglighed og trivsel.

3   35

Ønskeseddel

8   73

Folkeskolereform: Mens vi venter på ministeren

Politikere og lærere har længe kaldt folkeskolereformen for makværk uden effekt, og lige så længe har det prellet af på socialdemokraterne. Indtil nu. Nu tyder det på, at budskabet er ved at sive ind hos undervisningsministeren.

0   4

Niels Knudsen

22. oktober 2020 afgik vores tidligere kollega ved Stenlille Skole Niels Knudsen ved døden efter kort tids sygdom.

0   19

En bjælke i hovedet ændrede Dorits liv

Hvordan vender man tilbage til sit elskede arbejde, når en væltet bjælke sætter kroppens funktioner ned i gear? Dorit Iversen har sammen med sin arbejdsplads og DLF fundet vejen til et nyt arbejdsliv.

0   16

Rekord: 70 millioner kroner i erstatning

Antallet af arbejdsulykker på skolerne falder, alligevel hentede DLF sidste år flere penge hjem til medlemmerne i erstatning for arbejdsskader end nogensinde før.

0   8

Lærer på kostskole: »Jeg vil også have en arbejdstidsaftale«

Lærer Anders Thorsen er ansat på en kostskole, som er på overenskomst med staten. Derfor har han stadig ingen arbejdstidsaftale. DLF håber at lande en aftale kort før jul.