Folkeskolen nr. 18 2020

Forside af Folkeskolen nr. 18 2020
2   16

Forsker: Mørke fædre mødes med mistillid

Fædre med anden etnisk baggrund kan opleve skole-hjem-samarbejdet som ekskluderende og føle sig mødt med fordomme. Lærere bør prøve at se fædre som en resurse, opfordrer ph.d. Anne Hovgaard Jørgensen.

0   8

Skolechef: Vi opprioriterer vejlederrollen

Guldborgsund Kommune har de seneste par år udviklet en fællesstrategi for deres pædagogiske læringscentre (PLC) på alle skoler. Der er fokus på vejledning og vejledere.

0   13

Guldborgsund har en samlet matematikstrategi

Matematikvejlederne i Guldborgsund har udarbejdet en hvidbog om elever i matematikvanskeligheder. Nu kan alle elever få samme tilbud på skolerne i kommunen, og alle lærere ved, hvordan man arbejder med problematikken.

1   22

Gode råd om datasikkerhed

I takt med at coronasmittetallet igen er skudt i vejret, er fjernundervisningen tilbage. Nogle steder er hele klasser sendt hjem bag hver deres computer, andre steder følger enkelte elever, der er i hjemmekarantæne. med i klasseundervisningen via for eksempel Skype eller Zoom. Det rejser spørgsmålet om, hvordan man sikrer datasikkerheden. Både for de lærere og elever, der er hjemsendt, og for dem, hvis klasseundervisning pludselig livestreames via internettet. Fagbladet Folkeskolen har samlet en række gode råd om datasikkerhed til dig som lærer i en onlineundervisningstid.

0   3

»Nederen at gøre sig umage«

Dagens sidste udfordring kommer fra matematiklæreren Frank. Han er frustreret over en kultur, som har set dagens lys efter sommerferien.

0   2

»Aggressive reaktioner«

»Er det min tur nu?« spørger Frederik, som underviser i tysk og engelsk. Og det er netop blevet Frederiks tur til at præsentere teamet for en udfordring fra sin undervisning.

0   7

Børnene vogter på hinanden

»Jeg har valgt at kalde denne udfordring for ’ondt i røven’, da det lidt er det, som kendetegner det her dilemma«, siger dansk- og historielæreren Lone, som er den næste til at fortælle om udfordringer blandt sine elever.

9   10

»En larmende gruppe«

Den første udfordring kommer fra Amanda, som underviser i dansk og tysk. Hun har medbragt en hverdagsoplevelse, som hun gerne vil dele med de andre i teamet.

0   6

»Et verdensklasseværktøj«

»Er i klar til at spille?« Sådan begynder AKT-lærer (adfærd, kontakt og trivsel) Gitte dagens teammøde. Sammen med inklusionspædagogen Camilla er hun uddannet resurseperson på Vigerslev Allés Skole, og de står bag skolens arbejde med trivselsprogrammet Skolestyrken. Gitte folder spillepladsen ud og lægger den på bordet.

0   8

Farvel til mobning

Kan man spille sig til bedre trivsel på skolen? Det håber Vigerslev Allés Skole i Valby. Skolen er med i et projekt, som skal mindske mobning og fremme trivsel, og hvor en spilleplade dikterer dagsordenen.

0   5

Et fag i klemme

0   13

Han smiler oftere

Morten Friis Outzen besluttede efter mange år som journalist, at tiden var inde til et radikalt skifte. I dag er han lærer på Tre Falke Skolen i Frederiksberg.

0   13

Hun er tiltrukket af reformen

Nadia Vagner Blessing læste hele folkeskolereformen igennem og skiftede så tolv år i bogbranchen ud med et liv som skolelærer. Nu deler Nadia Vagner Blessing sin passion for litteratur med eleverne.