Folkeskolen nr. 17 2020

Forside af Folkeskolen nr. 17 2020
0   12

»Det er enormt givende for mig som lærer«

»Jeg vil ikke begrænse børnene på forhånd. Det er min måde at tilgå undervisningen på. Vi formår tit at planlægge undervisningen så struktureret, at vi fratager eleverne muligheden for at tænke en selvstændig tanke. Hvad sker der i det øjeblik, hvor vi ikke begrænser rammerne for deres læring?

0   24

Tysklærer: »En supergod ide«

Det vil være en stor hjælp at få gjort det tydeligt, hvilke ord eleverne har særligt gavn af at lære, lyder det fra tysklærer Bitten Pave Ottesen.

2   28

Sproglærer vil booste elevers ordforråd

Eleverne kender for få af de vigtigste ord på tysk, og det gør det svært for dem at læse på tysk. Sådan lyder det fra en gymnasielærer, der anbefaler en systematisk opbygning af elevernes ordforråd i folkeskolen.

0   15

Tysklærerforening støtter fokus på ordforråd

I Tysklærerforeningen for Grundskolen er næstformand Carl Kinze positiv over for Elsebeth Bechmanns anbefaling om at arbejde langt mere systematisk med elevernes ordforråd i tysk.

0   0

»Man ønsker sig efterhånden tilbage til fjernundervisningen«

Lærer Maria Roneklindt oplever i stigende grad, at konflikter med elever over coronaretningslinjer, hun ikke selv synes giver mening, fylder i hverdagen.

3   32

Bunken vokser på ministerens bord

Mere hjemmeundervisning, genkickstart af reformen og nye nationale test. Udmeldingerne har været mange, men beslutningerne få i Pernille Rosenkrantz-Theils tid som børne- og undervisningsminister. Fagbladet Folkeskolen har taget et kig på ministerens to do-liste.

10   41

»Det er godt nok en stor opgave«

Der kommer til at ske noget helt konkret for den enkelte lærer med arbejdstidsaftalen. Det lover DLF’s nye formand, Gordon Ørskov Madsen, der også vil arbejde for fællesskabet i Lærerforeningen og samarbejdet ude på skolerne. I disse dage kæmper han for større tryghed for lærerne ude på skolerne, hvor Covid-19 florerer.

0   8

Indvandrerelever oplever mindre støtte og entusiasme fra deres lærere

Indvandrerelever er lige så glade for at gå i skole som deres etnisk danske klassekammerater. Til gengæld oplever de lidt mindre støtte og entusiasme fra deres lærere, viser elevernes besvarelser i den seneste Pisa Etnisk-undersøgelse.

0   63

Eksemplets kraft

»Du kan blive den næste bandeleder, eller du kan blive den næste Naser Khader«, sagde Daniel Nouris klasselærer til ham. Daniel Nouri blev ingen af delene. Han blev skolelærer. Fagbladet Folkeskolen har mødt de to til en snak om fortiden og lærergerningen – og om at kunne se potentialet bag den hårde facade.

0   6

Tæt opgør om formandsvalg

DLF's kongres måtte ud i to afstemningsrunder, før der var valgt en ny formand. Gordon Ørskov Madsen vandt med 16 stemmer over Morten Kvist Refskov.

ANMELDELSE
0   22

God litteratur får ikke corona

Der er fart på i skrivehyblerne. Det er kun et halvt år siden, corona ramte, og samfundet lukkede om ørene på os. Og dog er bøger om corona allerede på hylderne, og det er ikke nødvendigvis så skidt endda.

ANMELDELSE
0   48

Et spændende bud på fremtidens folkeskole

Har kreativiteten for trange kår i nutidens skole? Og hvad skal medtænkes i udviklingen af en kreativ uddannelseskultur? De spændende bud i denne bog gives af en praktiker med meget på hjerte og en stor erfaringsrygsæk.