Folkeskolen nr. 16 2020

Forside af Folkeskolen nr. 16 2020
24   9

Hvad skal de lære?

Som lærer kan man tilrettelægge sin undervisning ved at tage udgangspunkt i spørgsmålet: »Hvad skal mine elever lære?« og så gå videre ved at svare på spørgsmålet: »Hvad skal de lave for bedst muligt at lære det?« skriver kronikøren om den kompetenceorienterede undervisning.

0   1

Blind lærer kan noget særligt

STU Skivefjord har ansat Thomas Dalgaard for at kunne tilbyde en blind elev en uddannelse i lokalområdet. Den opgave vil ingen af skolens seende lærere kunne løse, mener afdelingslederen.

0   33

»Jeg er ikke anderledes end andre lærere – mine øjne virker bare ikke«

Thomas Dalgaard har en særlig fordel, når han underviser. Ligesom sin elev er han blind. Han har derfor et indgående kendskab til de kommunikationsredskaber, han lærer hende at bruge på STU Skivefjord.

5   39

Mange nye lærere vil ikke folkeskolen

En læreruddannelse er ikke lig et job i folkeskolen. Kun seks ud af ti fra det seneste kuld nye lærere vil arbejde i folkeskolen, viser en undersøgelse fra de lærerstuderendes organisation.

0   30

Et lidt tilfældigt valg

Andreas Mejlhede er en af de mange nyuddannede lærere, som arbejder et andet sted end i folkeskolen. Hans første lærerjob er på en privatskole.

0   22

»Jeg føler mig slået hjem i ludo«

Tre Ege Skolen måtte i starten af september sende alle på afdelingen i Kværndrup hjem, da en lærer blev testet positiv for covid-19. »De må have arbejdet på højtryk, for det gik godt nok stærkt«, fortæller lærer Christine Kjær Krogh.

0   19

»Nu sender jeg live fra undervisningen«

Engdalskolen i Brabrand ved Aarhus tilbyder sine elever at følge med direkte hjemme fra stuen. Det foregår i Eva Lind Hansens klasser, hvor hun kombinerer den fysiske undervisning med den digitale for at få hjemsendte elever med.

0   18

»Det er et stort ansvar at stå med«

Esbjerg Kommune har en fast procedure, når elever eller ansatte på en skole bliver smittet med Covid-19. Det er en kæmpe fordel for skoleleder Ole Lerke, der for nylig måtte sende nogle klasser og lærere hjem.

0   20

Lærere er tilbage på nødundervisning

Coronasmitte sender landet over lærere og elever hjem – nogle skoler må helt lukke. Indtil videre har 65 skoler været nødt til at vende tilbage til at give nødundervisning.

0   4

Bent Vetterlain