Folkeskolen nr. 15 2020

Forside af Folkeskolen nr. 15 2020
0   101

Bondo på hjemmebane

23. september er sidste dag, hvor Anders Bondo Christensen kan kalde sig formand for Danmarks Lærerforening. Et par uger før har hans kone, Gitte Hansen, sagt sit farvel til kollegerne. Fagbladet Folkeskolen var med, da parret tog første skridt til et nyt liv.

13   23

Nu kommer Aula 2.0

Den hidtil største opdatering til Aula er på vej. Lærere efterlyser stadig centrale funktioner.

0   3

Jørgen Stampe

1   8

Tak!

0   10

»Det kan godt drukne lidt i teknologi«

Når lærerne på Herstedøster Skole underviser i teknologiforståelse som en del af andre fag, kan den nye faglighed virke påklistret. Teknologierne skygger for fagets mål. Alligevel har fagligheden sin berettigelse, mener lærerne.

0   10

Robotterne kommer

46 skoler rundtom i landet prøver for øjeblikket kræfter med en helt ny faglighed. Fagbladet Folkeskolen har været på besøg hos to af forsøgsskolerne for at høre, hvad lærerne siger til at have teknologiforståelse på skemaet.

0   10

»Vi skal have meget mere hands on-erfaring«

Når lærerne på Kulsbjerg Skole underviser i teknologiforståelse som selvstændigt fag, har de ikke nogen forudgående faglighed at trække på. Det giver frustrationer, men faget er »hamrende vigtigt«, mener de.

0   94

Mere frihed og ansvar til lærerne

Gordon Ørskov Madsen var den første til at melde sig som kandidat til formandsvalget senere på måneden. Der ligger meget arbejde forude for DLF, hvis intentionerne i den nye arbejdstidsaftale skal realiseres, mener han. Men hvis det lykkes, venter der større frihed og mere ansvar til den enkelte lærer.

3   35

Mere medlemsdemokrati og bedre omdømme

Anders Liltorp er en ud af fire kandidater til formandsposten, når DLF’s kongres skal vælge ny formand senere på måneden. Han vil give lærerne ret til selv at vælge deres formand, og så vil han have medlemmerne tættere på Danmarks Lærerforening.

3   108

En mere lyttende fagforening

Morten Refskov gik sidste år efter posten som Lærerforeningens næstformand. Dengang blev det til et knebent nederlag, og nu er han en ud af fire kandidater til formandsposten, når DLF’s kongres skal vælge ny formand senere på måneden. Han vil give foreningen et friskt pust.

0   3

Ja- og nejkredse er uenige om aftalen

Mens lærerne i Ringkøbing-Skjern Kommune leverede urafstemningens største ja, stod lærerne i Egedal Kommune bag det største nej. Kredsformændene i de to kommuner ser vidt forskelligt på mulighederne i lærernes nye centrale arbejdstidsaftale.

0   3

Lov 409 fik dødsstødet

Lærerne har nu igen en aftalt arbejdstidsaftale. Med 67,2 procent jastemmer er den nye centrale arbejdstidsaftale en realitet – og lov 409 fortid.