Folkeskolen nr. 14 2020

Forside af Folkeskolen nr. 14 2020
1   16

»Indlæring var et fy-fy-ord«

For 50 år siden blev børnehaveklasselederne organiseret i Danmarks Lærerforening. Birte Stein Olsen begyndte som børnehaveklasseleder i 1968. Både børnehaveklassen og forholdene for børnehaveklasselederne har ændret sig markant siden.

0   29

Foreninger: Skolen skal reagere på børns selvmordstanker

Vi bliver nødt til at tale om, at selvmordstanker findes hos børn og unge – og de skal tages meget alvorligt, lyder opråbet fra foreningsfællesskabet Ligeværd.

8   3

Vil du være DLF-formand?

Alle medlemmer af DLF kan stille op til formandsposten. Hvem der bliver valgt, afgøres af de delegerede på DLF’s kongres næste måned.

0   17

Sådan blev Anders Bondo Anders Bondo

Skelsættende begivenheder i den afgående formands liv.

0   10

Tronskifte

Efter 18 år i spidsen for Danmarks Lærerforening gør Anders Bondo Christensen klar til at give faklen videre til en ny formand. Folkeskolen har spurgt tre lærere, hvad deres største ønsker til efterfølgeren er.

1   12

En æra er forbi

Efter 18 år i spidsen for landets folkeskolelærere trækker Anders Bondo Christensen sig tilbage som formand for Danmarks Lærerforening. Når historien om hans formandskab skal skrives, skal der stå, at han er den længst siddende formand i foreningens historie. Men hvad skal der ellers stå? Fagbladet Folkeskolen har spurgt fire stemmer om, hvad der har kendetegnet Bondos tid.

3   28

»Vi er stolte af at være uenige«

I lærerforeningen i Albertslund er medlemmerne af kredsstyrelsen enige om, at det skaber troværdighed og afspejler medlemsskaren, at de er uenige om, hvorvidt de skal stemme ja eller nej til forliget om lærernes arbejdstidsaftale. Se argumenterne her.

3   17

Optimisten og skeptikeren blev bekræftet

Lærerne står på tærsklen til for første gang i syv år at få overenskomstaftalte arbejdstidsregler. Skal det ske, kræver det et ja fra landets lærere. Fagbladet Folkeskolen var med, da 200 tillidsrepræsentanter hørte deres formand udlægge arbejdstidsaftalen.

22   103

Skældud er magtmisbrug – og det hjælper ikke

82 procent af lærere og skolepædagoger skælder ud, viser undersøgelser. 100 procent af alle skolebørn hader det. Det er budskabet i en ny bog, som hævder at kunne vise vejen til en skole uden skældud.

0   25

Jytte Jordal

ANMELDELSE
0   93

Moderne "Læsefidus"

"Læsefidusen" er kommet i en ny udgave. Der er stadig fokus på forældresamarbejdet, og hvis man kender den gamle udgave, er det lige til at gå til.