Folkeskolen nr. 13 2020

Forside af Folkeskolen nr. 13 2020
0   13

»Jeg er mere påpasselig«

Nyuddannet lærer Martin Kongshave kan ikke lide tanken om at skulle passe på, når han viser omsorg. Men praktikken lærte ham, at skolen er en mærkelig verden, når det kommer til fysisk kontakt.

0   24

»Automatopfattelser gør mænd udsatte«

Børn kan misforstå dine hensigter. Derfor skal særligt mandlige læreres alarmklokker være veludviklede, lyder det fra Erik Rene Nielsen, som har været lærer i tre årtier.

0   28

»Jeg krammer. Det er sådan, jeg er«

Tillid kræver nærhed, siger lærer Kevin Lynggaard. Han har aldrig skænket det en tanke, at elever kan misforstå hans hensigter.

0   19

Mandlige lærere føler sig udsatte

Frygten for at blive anklaget for pædofili er stor blandt mandlige lærere. Hold afstand, vær opmærksom på børns grænser, og snak sammen, lyder nogle råd fra forskere.

0   10

Basketballmatematik

1.000 elever har de seneste tre år været igennem et forløb, der blander basketball og matematik. Basketmatematik motiverer eleverne til at lære mere matematik og få mere bevægelse ind i undervisningen.

0   0

Greve vil give ansatte større tryghed

»Nu tør vi godt lukke dørene til klasselokalerne, men i lang tid havde vi hele tiden døren åben, så hvis der skulle opstå et eller andet, så kunne man hjælpe hinanden«.

0   92

Lærerforeningen lægger sag an mod kommune

Greve Kommune har et ansvar for, at lærer Johnny Pedersen aldrig kommer til at arbejde med børn igen, mener Danmarks Lærerforening. Derfor stævner DLF nu kommunen med et krav om godtgørelse for svie og smerte.

0   3

De små får en ualmindelig skolestart

De nye børnehaveklasser møder ind til deres første skoledag efter et forår uden den sædvanlige brobygning. Derfor må børnehaveklasselederne nytænke starten på skoleåret. Det kan på sigt føre til en mere børnevenlig skolestart, håber forsker.

0   3

Nørd er blevet et hurraord

Børn lærer at stille gode spørgsmål i Mikroforskerprojektet – et nyt initiativ fra Naturvejledning Danmark, der skal lære børn at søge og finde viden i naturen. Gå på opdagelse i Simon Jeppesens foto.

0   7

Tilbage til normalen? Læreres skolestart er mærket af corona

Lærerne er mødt ind til en ny virkelighed uden strikse coronaregler. I en tid, hvor smittetrykket stiger, gør det mange lærere usikre.

0   19

Ferie og hverdag – er der egentlig så stor forskel? Svaret er ja. Selvfølgelig er der det

Ferie: Formiddagsrosé, middags-Aperol, eftermiddags-gin/tonic, feriesmøger, øl. Hverdag: Kaffe. Forskellige præparater.

ANMELDELSE
0   65

En dåseåbner til at arbejde mere reflekteret med designprocesser

Jeg indgår ofte i diskussioner om teknologiforståelse, design thinking, computational thinking med mere, som er interessantt, men svært at handle på. "Lærer under designprocesser" tilbyder en gennemtænkt pendlen mellem brugbar teori og praksiseksempler, du allerede kan bruge på mandag.

ANMELDELSE
0   77

Sæt legende læring på skoleskemaet

Det er hovedbudskabet i denne bog, der tager læseren med på en historisk legetidsrejse, præsenterer et spritnyt legeparadigme og giver spændende stof til eftertanke: For hvilken betydning har leg for børn og unges udvikling? Og hvorfor skal legen på skemaet i nutidens folkeskole?

ANMELDELSE
0   38

Di - Dak - Tik i mundrette bidder

Didaktikkens jungle er fuld af frodighed, som slynger sig ind og ud - hen imod og væk fra hinanden. Selv den mest erfarne junglebetvinger kan miste fodfæstet. Lea Lund giver et introducerende overlevelseskursus før afgang mod didaktikkens fagre urskov.