Folkeskolen nr. 01 2020

Forside af Folkeskolen nr. 01 2020
0   4

Ballet klæder lærerne af – og på igen

Lærere og elever i 4.-klasserne på Bellahøj Skole i København er blevet taget i skole af Det Kongelige Teater. Klasserne har deltaget i forløbet »Scenekunst på skoleskemaet« – hvor både elever og lærere opdager nye sider af sig selv og hinanden.

4   19

Overblik: Nu begynder forhandlingerne om lærernes arbejdstid

Lige om lidt skal skolens parter gøre et nyt forsøg på at lande en arbejdstidsaftale for lærerne. Første forhandlingsmøde mellem KL, der repræsenterer arbejdsgiverne, og Lærernes Centralorganisation (LC), der repræsenterer lærerne, finder sted 5. marts.

1   36

Pædagogisk guru: Evidensstyringen er på retur – trivsel og samarbejde vinder frem

Den internationalt anerkendte uddannelsesforsker Andy Hargreaves ser et globalt skifte i uddannelsespolitikken: Trivsel og samarbejde kommer i centrum, mens evidensstyringen glider i baggrunden. Men testkulturen har medført noget brugbart, mener han.

3   37

»Jeg skal hele tiden sidde og forsvare mig«

Folkeskolelærer Lea ­Schmidt drømmer om et ­kamera i hvert klasselokale. For så kan forældre med egne øjne se, hvordan deres børn rent faktisk opfører sig.

14   36

Når forældre bliver for meget

Problemer med forældresamarbejdet smitter af på ­læreres lyst til at blive i jobbet. Danmarks Lærerforening og Skole og ­Forældre er enige om, at der er brug for klare regler for kommunikationen og sprogbrugen mellem skole og hjem.

71   298

»De talte ned til mig«

Efter 12 år som folkeskolelærer fik 45-årige Sisse Hein Thrane nok af sure og nedladende forældre, der sendte lange vrede mails og gav hende ondt i maven ved tanken om næste forældremøde. Nu har hun sagt sit job op.

0   3

Kan man blive nødt til at slå ihjel?

Eleverne i 7.b på Højdevangens Skole har fået øjnene op for, at deres valg i livet har konsekvenser – også når de forsøger at gøre det rigtige. Eleverne har arbejdet med forløbet "Går det hele ad helvede til?" - udviklet til kristendomskundskab og dansk.

ANMELDELSE
0   17

Podcast om jordens nært forestående undergang

FN's effektive og geniale formidling af de 17 verdensmål fra 2015 har udviklet sig til at være katalysator for en eksplosion af læremidler og andre udgivelser om det påtrængende budskab.

ANMELDELSE
0   74

Forsker hamrer nagler i kristendomskundskabens rødder

Kristendommen ligger som et tungt grundlag i religionsfaget i skolen. Kristendomskundskab er ikke så altfavnende og ukonfessionelt, som vi gerne vil tro.

ANMELDELSE
0   19

Skoleelever til kamp mod madspild

Too Good to Go er kommet på banen med et spændende, webbaseret undervisningsmateriale om madspild.