Folkeskolen nr. 22 2019

Forside af Folkeskolen nr. 22 2019
0   6

»Social arv er en farlig ting«

Folkeskolen efterlyste en familie med mange lærere i en Facebook-gruppe for lærere. Og så væltede henvendelserne ellers ind på redaktionen. Vi bringer her et lille uddrag af de mange tip om lærerfamilier.

1   49

Ligger lærerjobbet i generne?

Der er nogle ting, som går i arv. Slægtsgårde og guldure, for eksempel. Men kan man også arve lysten til og talentet for lærergerningen? Sådan er det i Jeanette Svalbergs udvidede familie af lærere, hvor det nærmest tæller som mønsterbrydning at blive pædagog.

0   5

Censorrapport: Flere lærere skal praktikuddannes løbende

Der er generel tilfredshed med praktikprøverne på landets læreruddannelser, men praktiklærerne trænger til et fagligt løft, lyder det fra både årets censorrapport og Praktikvejlederforeningen.

0   2

Hurtig indsats får elever tilbage i klassen

I Hvidovre Kommune samarbejder en taskforce med lærerne om at få elever med skolevægring tilbage i skolen i løbet af få uger. Projekt U-Start skaber resultater og har gjort lærernes arbejde nemmere.

0   19

Når jul og eid bliver til eid-mas

På Tingbjerg Skole i København fejrer kun få elever jul. Alligevel er der pakkekalender, julemusik og juleklippedag. I år har eleverne i 2. klasse skabt deres helt egne højtider på tværs af tro og kultur.

6   22

Anbefalinger: Alle lærere skal have retskrav på en »rimelig« ­forberedelsestid

Lærerkommissionen foreslår en central arbejdstidsaftale som supplement til de lokale. Uden timetal, men med et krav om rimelige opgavemængder, og et rejsehold, der kan tilkaldes, hvis læreren oplever at blive tildelt en urimelig opgaveoversigt.

5   24

Anders Bondo Christensen: »Det er ikke kommissionen, der skal indgå en ny aftale. Det er parterne«

Lærerkommissionen opfordrer kommunernes og lærernes forhandlere til at finde en ny vej. »Jeg håber, vi kan gribe forhandlingerne an på en ny måde«, siger DLF-formand Anders Bondo Christensen efter at have læst kommissionens anbefalinger.

4   22

Lærere og skoleledere: Lærerne underviser for meget

Lærere og skoleledere mener, at undervisningens kvalitet lider ­under, at lærerne har mange undervisningstimer og for lidt tid til at for­berede dem. Det viser Lærerkommissionens folkeskoleundersøgelse.

0   18

»Det har rørt et eller andet inde i mig«

Kronikken introducerer til en ny prøveform på læreruddannelsen i Silkeborg, hvor dele af opgaven i pædagogik og lærerfaglighed (PL) er udskiftet med selvvalgte elementer. Den nye prøveforms præmisser er eksperimentet, innovationen og brugerperspektiv. Til gavn for eleverne i folkeskolen.

ANMELDELSE
0   81

Så et dannelsesfrø

Klog, klog bog får næsten anmelderen til at falde i svime. Hvor er det skønt.

ANMELDELSE
0   17

Rå tone og holdninger på spidsen

Nyt, overskueligt forløb åbner muligheder for at arbejde med ekstreme holdninger på nettet. Vi tager afsæt i på overfladen uskyldige videoer, der rummer det ekstreme i mere eller mindre fordækt grad.