Folkeskolen nr. 18 2019

Forside af Folkeskolen nr. 18 2019
0   19

Lotte gav psykisk førstehjælp til kollega

På Viby Skole er fem speciallærere uddannet til at give deres kolleger psykisk førstehjælp, hvis de kommer ud for en voldsom episode. Det fik Lotte Pedersen brug for, da en kollega blev udsat for vold fra en elev.

0   8

Supervision skal bruges tidligt

Forskning i stress viser, at jo tidligere man får hjælp, jo lettere og hurtigere kommer man sig.

0   21

Supervision hjalp Birgitte af med tankemylder

En urolig klasse pressede lærer Birgitte Skov Larsen så meget, at hun fik stresssymptomer. Ellevangskolens tilbud om supervision hjalp hende til at finde løsninger og skabe ro og trivsel i klassen – og hos sig selv.

0   1

Skift fra UU-center til kommunal enhed kan give tættere samarbejde

UU-vejledningen er den samme, men der skal skabes nye samarbejdsrelationer, når et UU-center splittes ud i kommunerne. Man savner sine kolleger i starten, fortæller vejlederne.

0   19

Specialskole griber eleverne med håndbold

Søren Nivaa blev mødt med skepsis, da han i skoletiden ville træne Dybkær Specialskoles ældste elever i håndbold. Men nu udvikler spillet deres sociale og personlige sider.

1   39

Ann-Berit: »Det styrker min læreridentitet«

I 19 år har Ann-Berit Lauritsen delt sine undervisningsmaterialer på ann-berit.dk. For hende handler siden om at hjælpe andre, og sidste år udvidede hun med en Facebookside.

13   45

Anette: »Jeg tænker matematik hele tiden«

Ved dette års skolestart begyndte lærer Anette Gotthelf Kristensen at lave videoer med matematikværksteder. Nu har hun cirka 10.000 visninger om ugen på YouTube og Facebook.

1   16

Frederikke: »Det er en kæmpestor lærervejledning«

Frederikke Røn Jørgensen er blevet kendt som finurlige.fif på Instagram. Her deler hun tips og materialer fra klasseværelset – de sociale medier er nemlig et godt sted at blive inspireret, mener hun.

3   15

Internettet bugner med digitale lærerværelser

Undervisningsforløb, opgavekompendier, og hvordan man får det gode samarbejde med forældrene i klassen, bliver delt og diskuteret blandt lærere på internettet. Folkeskolen har talt med en forsker i sociale medier om, hvorfor lærerne danner digitale lærerværelser.

4   44

100 dage uden gaver til folkeskolen

Efter lidt mere end 100 dage står folkeskolen endnu tilbage uden en eneste håndgribelig gave fra sin nye minister. Alligevel er det lykkedes børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) at vinde mange læreres hjerte.

1   25

Fra lærerværelset til Christiansborg: »Jeg er overrasket over, hvor meget jeg savner lærerjobbet«

Grundlovsdag var særlig for Anders Kronborg. Der gik han fra at være lærer i Esbjerg til at være folketingspolitiker for Socialdemokratiet. Han er én af fire nye lærere på Borgen.

ANMELDELSE
0   18

Er din skole moden?

Endnu en bog i rækken, der taler for at arbejde i stærkere læringsfællesskaber i skolen. Bliver distribueret ledelse gjort af et rent hjerte, kan det styrke engagement og arbejdsglæde hos medarbejdere og i sidste ende elevernes læring.