Folkeskolen nr. 15 2019

Forside af Folkeskolen nr. 15 2019
0   110

Hun sejrede – ene kvinde mod 20 mænd

Lærer og skoleleder Thora Pedersen kæmpede for ligestilling med et forslag om lige løn for lige arbejde i folkeskolen. Men mange mænd strittede imod, for det ville skade lærernes sociale anseelse, mente de.

0   16

Fysik/kemi-lærere: »Vi samarbejder om det hele«

På Dronninglund Skole har tre kvindelige lærere alle skolens 11 fysik/kemi-hold. De bruger hinandens detaljerede lærernoter, og klasserne kører ofte parallelle undervisningsforløb.

5   26

Minister lover mere frihed til lærerne og inklusionsopgør

Skolens nye minister lover lærerne mere professionel frihed. Og så vil Pernille Rosenkrantz-Theil gøre det lettere at sende elever til og fra specialundervisning.

2   39

Fra høns og hatte til hemmelige forhandlinger

Pernille Rosenkrantz-Theil har været på en politisk rejse fra aktivisme for snurrende kameraer til at ville forhandle samfundet bedre bag lukkede døre. Nu sidder hun i magtens midte.

0   0

Bag for en Sag

0   13

Børnehaveklasseleder: Der sker jævnligt uheld

Sallie Mia Kofoed kender udmærket til problemet med elever, der har våde bukser eller lugter, fordi de ikke nåede på toilettet i tide.

0   17

Læge: Børn kan få hjælp til at nå på toilettet

I hver klasse sidder et-to børn med inkontinens, som har svært ved at nå på toilettet i tide. Heldigvis er det næsten altid et fysisk problem, som kan behandles medicinsk eller ved faste rutiner.

0   15

Normas søn fik eget toilet og pædagogstøtte

Pædagog Jens Holst kendte godt til drengens inkontinensproblemer fra børnehaveklassen, og han meldte sig som den, der tog hånd om det, da drengen begyndte i 1. klasse.

3   3

År to med Løkkes præmiepulje: Flere lærere i timerne ­og kontante belønninger

Præmiepuljeskolerne har brugt deres præmiebeløb vidt forskelligt. Mange har ansat flere lærere, skruet op for undervisningen og indkøbt nye læremidler. Andre har uddelt resultatløn til lærere og givet elever en kontant belønning.

0   34

»Min søn kan ikke mærke, at han skal på toilettet«

Det har været et kæmpestort problem for sønnen og for familien, at han næsten dagligt havde uheld i skolen og kom hjem med våde og beskidte bukser. Men drengen fik hjælp i skolen og af læger, og nu går det meget bedre.

0   49

Før kampvalg i DLF: Fuldt hus til debatmøde

DLF’s nuværende næstformand, Dorte Lange, og hovedstyrelsesmedlem og kredsformand Morten Kvist Refskov kæmper om pladsen som næstformand i DLF. Folkeskolen tog med til den første valgdebat i Silkeborg.