Folkeskolen nr. 13 2019

Forside af Folkeskolen nr. 13 2019
0   9

Forbilleder i New York og Paris

I udlandet har skoler gode erfaringer med central fordeling af gymnasieelever.

0   9

Kommuner sender elever på tværs af skoledistrikter

I Holstebro, Aarhus og Helsingør skabes skoledistrikterne ud fra politiske ønsker om at sprede tosprogede elever og sikre social bredde i klasserne. I år sender Aarhus således over 30 elever med bus på kryds og tværs af kommunen.

3   17

Forsker: Det frie skolevalg er unfair

Resursestærke forældre forstår at udnytte det frie skolevalg til deres fordel, og det skaber social ulighed på folkeskolerne, viser ph.d.-afhandling. Forskerne foreslår derfor et mere gennemsigtigt system.

0   7

Lærer: Eksamen gavner madkundskab

Lærer Christian Svane har forberedt sig på at jonglere med kemi og molekylær gastronomi på sine valgfag i madkundskab.

0   5

Alfred Mark Jensen

0   12

København og Aarhus forbereder sig på flere elever

Danmarks to største byer får så stor elevtilgang, at de må bygge flere skoler. Hovedstaden kan få brug for op til ti firesporede skoler, mens Aarhus kan klare sig med seks nye skoler.

0   11

Elevboom: Nu stiger antallet af folkeskoler

Der bliver stadig nedlagt og slået folkeskoler sammen, men samlet set opvejes det af, at afdelinger igen bliver selvstændige.

0   14

Folkeskolen står over for et boom i elevtallet

Ti procent flere børn mellem seks og 15 år. Sådan tegner den demografiske udvikling sig de næste tyve år. Det giver al mulig grund til at passe på både skoler og lærere i de kommende år.

1   18

De skaber en ny skole

Hvornår får man lige chancen for at være med til at skabe en skole fra bunden?« siger børnehaveklasseleder Bettina Greve.

1   85

Dumpeskolen

6   65

»Tænk, hvis der havde været en rollemodel på skolen dengang, som jeg kunne spejle mig i«.

Lærerstuderende, bøsse, dragqueen og debattør. 25-årige Michael Bjerring kæmper for, at lærere får et mere åbent blik på køn i skolen. Selv er han klar til at gå forrest.

0   22

Overblik: Det betyder ghettopakken for folkeskolen

Tre elementer af den såkaldte ghettopakke har betydning for folkeskolen og er trådt i kraft i dette skoleår: obligatoriske sprogprøver, økonomisk fraværsstraf, og så kan staten nu kræve skoler lukket.