Folkeskolen nr. 09 2019

Forside af Folkeskolen nr. 09 2019
0   4

Skolestartstip: Udsæt klassedannelsen, og skab nye relationer

Søndermarksskolen på Bornholm danner først stamklasser, når skoleåret i børnehaveklassen rinder ud.

1   15

Kære nye undervisningsminister: Her er vores ønskeseddel

Et folketingsvalg og udpegning af en ny undervisningsminister er på vej. Folkeskolen har bedt tre lærere om at komme med deres ønsker til, hvad en ny minister bør have øverst på to do-listen.

0   10

Bondo om valget: »Skolen har brug for en minister med magt«

Lærernes formand håber at få en ny undervisningsminister, som ikke er låst på forhånd af regeringsgrundlag og finansministerium. Og så må den kommende minister meget gerne have lyst til at diskutere, hvorfor vi holder skole.

0   42

Guide til børn: Sådan taler du med din voksne om Rasmus Paludan

Ligger din voksne også derhjemme på køkkengulvet hulkende i foster-stilling på grund af den aktuelle politiske situation? Det er nu, at du som barn må træde i karakter som den, der har bedst kendskab til fænomenet Rasmus Paludan. Her er nogle råd:

1   12

Hvem sørger for luftforandring?

Mens undervisningsministeren vil løse skolernes problemer med dårlig luft med en mærkningsordning, er man i Sverige gået lovgivningens vej. Skolelederne kalder det uanstændigt, at politikerene ikke vil gøre det samme i Danmark.

2   20

Indeklimakrigeren kommer

Elever og lærere på alle Bornholms skoler får nye ventilationsanlæg, så CO2-niveauet i klasserne falder. VVS-tekniker og lærerbarn Flemming Johansen mener, at renoveringen på sigt kan vise sig at blive udgiftsneutral. Folkeskolen tog på besøg.

7   38

Du bliver dummere i dårlig luft

Elever og lærere lider under manglen på frisk luft i landets folkeskoler. For høje CO2-niveauer i klasselokalerne går ud over elevernes trivsel og evne til at lære.

0   33

»Arbejdstiden er igen blevet fleksibel«

Lærer Thomas Scott Milan tror på, at selvstyrende lærere er de bedste. Siden 2013 har han kæmpet for selv at styre sin egen arbejdstid. Lokalaftalen i Halsnæs giver ham fleksibiliteten tilbage.

12   36

Stadig flere kommuner indgår arbejdstidsaftaler for lærerne

Ni ud af ti lærere i Danmark kommer næste skoleår til at arbejde efter aftalte rammer for arbejdstiden, viser en ny opgørelse.

0   30

Forsker og tidligere lærer: Vi skal tale om vores ubevidste fordomme

Laila Colding Lagermanns bog »Farvede forventninger« handler om, hvordan skolesystemet og lærere er med til at videreføre en form for strukturel racisme, som påvirker skoleelever med brun hud negativt. Kun ved at tale om det kan vi bryde mønstret, pointerer hun.

0   0

Grete Dahl, Ødis

ANMELDELSE
0   36

Regn med "Sigurds lille skole"

"Sigurds lille skole" er god at gå i for de mindste og sjov at læse op af for deres lærere.

ANMELDELSE
0   23

Alfabet-atlet er et herligt nyt ord

En billed-bogstav-bog med bevægelse. Årets bogstavindlæringsbog.