Folkeskolen nr. 07 2019

Forside af Folkeskolen nr. 07 2019
10   88

Pædagogikkens modebølger skyller ind over skolen

Dannelse trender, mens målstyring er so five minutes ago. Der skal holdes godt fast i den pædagogiske kernefaglighed, når modebølgerne går højt i den pædagogiske verden.

0   11

Fire millioner ekstra til udvikling af Folkeskolen

På DLF’s hovedstyrelsesmøde i februar besluttede politikerne at give nærværende medie en hjælpende hånd. Et udviklingsprojekt skal afsøge nye forretningsmuligheder for Folkeskolen.

0   8

Billedkunst i 6. klasse er »street«

Gasværksvejens Skole i København er én af få skoler, der i dag har billedkunst i 6. klasse. Det ændrer sig fra sommeren 2020. Her skal alle skoler sætte faget på 6.-klassernes skema. Folkeskolen var på besøg for at følge undervisningen hos 6.u og 6.v. Se billedserien.

0   18

Guide: Ryd op i dit lærerliv med Marie Kondo

Den japanske oprydningsguru Marie Kondo, der fistrer rundt og hjælper folk med at ordne og folde sammen og smide ud og organisere, kan også være relevant for lærere:

0   1

Allan Ø. Larsen

0   10

Praksischok?

8   10

Forskere: Godt, at målstyringen rulles baglæns

Forskerne Andreas Rasch-Christensen og Jens Rasmussen har ikke meget tilovers for anklagerne om videnskabelig uredelighed. Men at der nu slækkes på læringsmålstyringen, er de tilfredse med. »Vi er nu meget tæt på det, der var intentionen«, siger de.

7   30

Blå skolepolitik: Flid, neonationalisme og lidt frihed til lærerne

Mere vægt på karakterer, særlige regler for »ghettoskoler« og mere metodefrihed til lærerne. Folkeskolen giver et overblik over den borgerlige regerings skolepolitik.

7   25

Folketingsvalg spænder ben for årets skemalægning

Lige nu sidder skolerne og forsøger at planlægge næste skoleår. Men ingen ved reelt, hvilke regler der kommer til at gælde for skoledagens længde. Det hele afhænger af, hvornår statsministeren trykker på valgknappen.

ANMELDELSE
0   97

Alting glider!

Fra Schlüters moderniseringsprogram i midten af 1980'erne til i dag har offentlig uddannelsespolitik glidende erstattet menneskets dannelse med markedsorienteret styring. Det er interessant læsning, også fordi du måske har bidraget mere, end du går og regner med.