Folkeskolen nr. 20 2018

Forside af Folkeskolen nr. 20 2018
2   37

Skoletrætte drenge bygger deres egen skole

Et hold drenge har sagt farvel til deres normale klassekammerater på Auning Skole og i stedet skabt en klasse med eget værksted og et skoleskema, der emmer af innovation og praksisfaglighed.

3   83

Psykolog: Svært for lærerne, at det er så små børn, der slår

Lærerne har fået et sværere job og nogle andre elever end tidligere. Det giver en stigning i antallet af traumatiserede lærere, der henvender sig til psykolog Tina Morelli Nørgaard.

4   11

KL: Forskningen bliver ikke brugt godt nok

Politikerne på Christiansborg bruger følgeforskningen alt for snæversynet, lyder det fra KL.

1   15

Flest elever er inkluderet i børnehaveklassen

98 procent af eleverne, der begynder i skole, begynder i en normalklasse. Men igennem skolegangen bliver flere og flere udskilt til specialtilbud, og i 9. klasse er 93 procent af eleverne inkluderet. Det viser de nyeste tal fra Styrelsen for It og Læring.

8   34

Politikerne har ikke tid til reform-forskningen

Følgeforskningen om skolereformen får kun begrænset opmærksomhed fra politikerne på Christiansborg. Derfor bliver deres beslutninger næppe påvirket af, hvad de mange rapporter viser, vurderer tre professorer.

4   22

Politikere: Vi bruger det, som vi synes om

Har politikerne virkelig brug for 57 rapporter til at vurdere skolereformen? Tja, lyder svaret fra skolepolitikerne, der håndplukker de resultater, der flugter med deres holdninger.

3   79

Christina blev spyttet i ansigtet

Som lærer kan hun godt se den pressede elev bag de råbte ukvemsord. Men da Christina Rinaldo blev sparket, spyttet på og så slået, knækkede hun og måtte sygemelde sig.

0   13

»Jeg kan arbejde solen sort for folkeskolen«

Hun kalder det en sejr, at alle elever har fået det samme timetal i folkeskolen. Nu stopper Mette With Hagensen som formand for Skole og Forældre.

0   57

”Jeg arbejder i dag bevidst med sproget i biologi”

Camilla Trankjær er dette års vinder af bedste bachelorprojekt på læreruddannelsen. Hendes opgave handler om hvordan man som lærer kan benytte sig at danskfagets humanistiske metoder for at gøre biologi nemmere at forstå for eleverne.

1   141

Det, jeg ved, det tror jeg på

Årets tale til Lærerprofession.dk's prisfest den 16. november 2018.