Folkeskolen nr. 09 2018

Forside af Folkeskolen nr. 09 2018
0   1

Har du som lærerstuderende taget stilling til a-kasse?

Hvis du melder dig ind i en a-kasse senest et år inden din sidste eksamen, har du ret til dagpenge efter endt uddannelse, og indtil du starter i det første job.

0   2

Børneteater afspejler elevernes digitale liv

Årets forestillinger på den netop afholdte festival for børneteater til skolerne eksperimenterer med at blande teaterfortællingen med dans, opera, installation og inddragelse af brugerne.

0   7

Folkeskoler og gymnasier bygger bro sammen

Andre fag kæmper også med at lette overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse. Det er tidskrævende, men det virker, fortæller to lærere fra hver sin side af kløften.

5   9

Når dine elever starter på gymnasiet, skal de lære historie forfra

Mange elever får et fagligt chok, når de går fra grundskole til gymnasiet. Men chokket er større, end det behøver at være, i historiefaget, viser en rapport fra HistorieLab, Nationalt Videncenter for Historie- og Kulturarvsformidling.

1   2

KL lover godt samarbejde

Fagbladet Folkeskolen har spurgt KL’s topfolk om, hvad de vil gøre for at give folkeskolen en ny start.

7   15

Tidlige læsere bliver let overset

Der sidder ofte børn i børnehaveklassen, som allerede kan læse. Selvfølgelig tager man sig af de svage først, men man kan komme langt med lidt læsedifferentiering, siger læsekonsulent

13   35

Bondo og Bundsgaard vil gøre alt for at få en ny start for folkeskolen

Lærerne fik ikke en arbejdstidsaftale. De fik en undersøgelseskommission og et forhandlingsforløb, som skal være afsluttet senest 2021. DLF-formand Anders Bondo og KL-formand Jacob Bundsgaard vil kæmpe for, at det kan give skolen en ny start.

0   0

Mere dannelse

0   0

Timer med digte og Legomodeller

Dansklærer Karen Siri Jakobsen og hendes 5. klasse har skrevet digte om døde ting, der får liv, og nu skal de bygge små Legomodeller og programmere dem til at bevæge sig.

1   1

Kodning træner rækkefølge og systematik

I 7. klasse er Charlotte Gyldenvang Nielsen ved at undervise i basis i programmering. Klassens lærer er med for at blive sidemandsoplært.

2   5

Sidemandsoplæring: Programmering er en win-win-situation

Bygning af Legorobotter ­og sidemandsoplæring i programmering. På Skolen på Herredsåsen i Kalundborg lærer lærerne, samtidig med at eleverne undervises.

13   81

Sidste stop gymnasiet...

Med erfaring som vejleder i folkeskolereformen og en nyerhvervet kandidatuddannelse i rygsækken glædede Charlotte Erichsen sig til at vende tilbage til et lærerjob i folkeskolen. Men rammerne passede ikke til visionerne.