Folkeskolen nr. 08 2018

Forside af Folkeskolen nr. 08 2018
0   16

En profession må have et fag, et professionssprog og en professionskultur

Hvis lærere i fremtiden skal betragtes som professionelle og ikke proletarer, skal professionens sprog og professionsmarkører være tydeligere, advokerer lærer Daniel Panduro i sit kandidatspeciale.

0   1

Optur for Otur

1   32

Målstyret undervisning stresser lærerne

Undersøgelse udpeger den målstyrede undervisning til den største stressfaktor i forhold til skolereformen. Lærerne føler sig presset på deres værdier af de dikterede mål.

0   2

Bornholmere glade for at være selvstændige

Hverdagen glider meget nemmere, når beslutninger ikke skal klares af med en anden skoleafdeling, lyder det fra to skoler, som blev selvstændige op til dette skoleår.

0   6

Fusionerede skoler bliver igen sig selv

Til sommer deler Dragør og Halsnæs Kommuner hver en skole med flere matrikler op i selvstændige skoler, for det er aldrig lykkedes at gøre dem til samlede enheder. I Halsnæs følger kommunens sidste matrikelskole efter i 2019.

1   7

Kun én skole nedlægges næste skoleår

2018 byder på kun én skolenedlæggelse og ganske få sammenlægninger af skoler. Det viser Folkeskolens årlige undersøgelse af det kommunale skolelandkort.

0   2

Skolestatus 2018

Kun én skolenedlæggelse, og den blev allerede besluttet for over et år siden. Hertil kommer nogle få sammenlægninger. Det viser Folkeskolens årlige undersøgelse af, hvilke skoler der nedlægges eller slås sammen til sommer. På ti år er antallet af folkeskoler og specialskoler ellers reduceret med over 350.

5   3

Folkeskolen har brug for en stærk fortælling

Fem år efter lockouten og lovindgrebet i 2013 lider folkeskolen under både elevflugt og lærerflugt. En kommunikationsekspert og formanden for professionshøjskolerne mener, at udviklingen kan vendes ved at fokusere på dygtige lærere og den gode undervisning.

0   0

Jens Andersen

0   6

Forår og spin

8   64

Forklar din arbejdstid

Kenneth Nielsen har gennem et langt lærerliv forsvaret sin arbejdstid. Få her Esbjergs kredsformands råd til, hvad du siger, når spørgsmålene om din arbejdstid bringes op. Rækker argumenterne stadig ikke, kan du altid tilbyde at bytte arbejde en uges tid – det plejer at virke.

0   12

Kampen om tiden

Lærernes arbejdstid. Emnet kan i den grad få folk til at se rødt. Det er svært for andre at forstå, at lærerne skal have særlige regler omkring deres arbejdstid – og sådan har det stort set altid været.

0   1

Elsemarie Asmussen

0   0

Oplev Marokko i efterårsferien

Gyldne solnedgange over kystbyen Essaouira, let vandring i Atlasbjergene, skolebesøg og 1001 nats eventyr i Marrakesh. Otte dage i Marokko med fagbladet Folkeskolen og antropolog Lise Kloch.