Folkeskolen nr. 05 2018

Forside af Folkeskolen nr. 05 2018
2   5

Vær ordentligt klædt på til samtalen — bogstavelig talt

Stiletter eller løbesko? Din påklædning til jobsamtalen sender signaler både til ansættelsesudvalget – og til dig selv.

0   1

Du kan miste dit kompetenceløft

Hvis en lærer skifter skole, kan den tildelte undervisningskompetence forsvinde. »En rodebutik«, kritiserer Danmarks Lærerforening.

3   10

Endagskursus kan give kompetenceløft

Lektorer er bekymrede for det faglige niveau på de kommunale kurser, som skal give lærere uden linjefag kompetenceløft. Det undergraver kvaliteten af den officielle læreruddannelse, mener de.

2   11

»Jeg er den eneste, der får betalt efteruddannelse«

Lærer Liza Wendelboe Bøcher er en af de heldige. Det er nemlig langtfra ualmindeligt, at hun kommer af sted på efteruddannelse i sit fag tre gange om året.

0   0

Ingen penge til at blive klogere på dit fag

Den fagfaglige efteruddannelse udsultes. Alle pengene går til at nå målet om 95 procents kompetencedækning.

2   11

Faglige foreninger: Færre lærere kommer på fagligt kursus

Lærerne har svært ved at komme på efteruddannelse i deres fag, lyder det i en rundspørge til de faglige foreninger. International undersøgelse viser nedgang i dansklæreres efteruddannelse.

0   2

Undersøgelse: Ingen efteruddannelse i over fem år

Billedkunstlærere går rundt i årevis uden at få efteruddannelse i faget. Det svarer langt størstedelen af de lærere, som har deltaget i Folkeskolens undersøgelse.

2   30

Kroppen taler i klassen

Nogle lærere kan få ørenlyd i klassen ved en finger mod læberne. Andre har sværere ved at opnå ro. Som lærer bruger man hele kroppen til at lede klassen – og det kan alle blive bedre til, viser ph.d.-projekt.

6   34

Den danske model er ude af balance

Konflikter på det offentlige arbejdsmarked gavner ofte arbejdsgiverne, fordi de sparer lønkroner, og som lovgivere kan de bestemme rammerne for løn og arbejdsvilkår. Det sætter logikken ved aftalesystemet ud af kraft.

0   5

Fra mandefag til kvindefag

Kvindernes internationale kampdag. Fagbladet Folkeskolen tager temperaturen på ligestillingen mellem kvinder og mænd. Er der ligestilling i folkeskolen.

0   27

Trojaborg: "Kontrol er godt, men tillid er billigere"

Efter 23 år stopper Jan Trojaborg i marts som formand for Københavns Lærerforening. Lockouten i 2013 har påvirket ham meget, og han frygter en ny konflikt, for 'statsmagten har ikke lært meget'. Til gengæld glæder han sig over et godt samarbejde i den københavnske fagbevægelse.