Folkeskolen nr. 04 2018

Forside af Folkeskolen nr. 04 2018
0   6

Forsker: Lærerne får mod på at undervise anderledes

Teaterpædagogik gør danskfagets Fælles Mål om krop og drama mere konkrete, og lærerne får mod til at bryde egne grænser, siger forsker, der følger projektet.

1   5

Teaterdrama får litteraturen til at leve

Med greb fra scenekunsten viser Aarhus Teater, hvordan lærere kan styrke elevers indlevelse i litterære tekster. Målet er at løfte danskfaget, så eleverne lettere forstår personkarakteristikker og handlinger.

0   4

Udkantsskoler får hjælp af fjernundervisning

Årets læringsfestival har fokus på de digitale muligheder i skolen. Et af oplæggene handler om, hvordan fjernundervisning kan hjælpe lærere og elever i udkantsområder.

1   56

Lærermangel kan give større fleksibilitet i arbejdslivet

Folkeskolerne lokker med fleksible arbejdstider for at fastholde medarbejderne på grund af stadig voksende lærermangel.

0   18

»E-bogen gør tørt stof spændende«

»Det har været enormt spændende at samarbejde med forskellige faggrupper, der ikke er læreruddannet, fordi de har et helt andet blik på undervisningen.

22   18

For mange fagbegreber, for lidt leg

Det mest brugte læremiddel i litteraturundervisningen på 4. klassetrin, »Fandango 4«, går for højt op i analyse og fagbegreber, kritiserer forsker. »Fandango«-forfatterne svarer igen på kritikken.

1   16

Skoler ruster nye lærere til at håndtere voldelige elever

Nye lærere oplever oftere vold og trusler fra elever, og det er skolernes ansvar at klæde nye medarbejdere på. Arbejdsmiljørepræsentanter siger, at alle lærere er udsatte i folkeskolen i dag.

2   50

»Jeg tænkte, om det var mig, der gjorde noget forkert«

I løbet af sin halvandetårige karriere i folkeskolen har Christina Elgaard Christensen allerede oplevet flere episoder med vold og trusler fra elever. Hendes egne reaktioner har overrasket hende.

0   15

Nye lærere er mere udsatte for vold og ulykker

Lærere, der kun har været få år på arbejdsmarkedet, kommer oftere ud for ulykker på arbejdspladsen end deres mere erfarne kollegaer.

13   3

Eleverne står i kø til nyt valgfag

To idrætslærere fra Ringkøbing Skole har udviklet et nyt og populært valgfag, fysiologi og ski. Faget kobler hård fysisk træning med viden om kroppen, førstehjælpskursus – og så en skitur.

ANMELDELSE
6   102

Det vigtigste i skolen er undervisningen

"Undervisning er dannelse" er en letlæst bog om skolens kerneaktivitet og elevernes dannelse, der vækker til eftertanke og diskussion.

2   57

Ny gratis bog: "Vi skal tale om, hvad undervisning betyder for elevernes dannelse"

Undervisningen i folkeskolen skal sættes ind i en større fortælling om almendannelse, skriver prorektor på University College Syd og dr.pæd. Alexander von Oettingen i sin nye bog, »Undervisning er dannelse«. Folkeskolen har bedt ham uddybe, hvorfor det er vigtigt at tale om.

0   14

Ignora-spinoff