Folkeskolen nr. 21 2017

Forside af Folkeskolen nr. 21 2017
0   23

Projektorienteret undervisning: Skemaet er smidt væk

På tre årgange foregår al undervisning som projektarbejde. Nogle af lærerne på Sønderskov-Skolen ser store fordele i Leaps-arbejdsformen.

0   2

Velkommen til udstillingen

Sønderskov-Skolens 1., 4. og 7. årgang arbejder projektorienteret. Efter hvert forløb kreerer de en udstilling eller et produkt, som de kan vise frem. 1. årgang har inviteret forældre og gæster til at se deres udstilling om livet i havet.

0   13

»Vi prøver da bare selv«

»Mens jeg var på barsel, hørte jeg en masse podcasts, og jeg kom i tanke om, at der mangler en podcast om undervisning, som henvender sig til dem, der sidder med det i hverdagen.

2   2

Brug mindfulness mod stressen

Når omgivelserne er stressende, kan mindfulness hjælpe til at holde krop og sind i ro, siger overlæge. Men vær opmærksom: Mindfulnesscoach er langtfra en beskyttet titel.

0   3

Elev: »Læreren fik mig til at tale«

Mille er 14 år. Hendes far drikker. Klasselæreren og AKT-læreren på hendes skole hjalp hende sidste år med at åbne op og skaffe hjælp til hende og familien.

0   21

»Jeg får ondt i maven, når jeg skal ringe«

I hver klasse sidder i gennemsnit mere end to elever, som vokser op i familier med alkoholmisbrug. Marianne Østergaard har tre gange blandet sig for at hjælpe elever.

0   2

De unges valg

1   11

Nyuddannede lærere kan mere end før

Fokuserer censorkorpset for meget på egne fagfaglige interesser, når de kritiserer de lærerstuderendes kompetencer for at være for almene, spørger kronikørerne fra læreruddannelsen på University College Syd i Esbjerg. De peger på, at det ene ikke udelukker det andet.

0   3

Mange lærere griber til egen lomme

Fire ud af ti lærere bruger deres egne penge, når der skal købes ekstra materialer til undervisningen eller deles flødeboller ud i klassen.

2   7

Lærere tager over, hvor forældre glemmer

Hver anden lærer har fundet det nødvendigt at sørge for mad, tøj eller sko til elever, hvis forældre ikke har sørget for deres børn. Det viser ny rundspørge. Forældreformand er bekymret over omfanget.

0   3

Lærere: Alle forældre kan glemme

Det er langtfra kun forældre fra socialt udsatte hjem, der ikke får klædt deres barn ordentligt på, lyder det fra to lærere.

2   23

Al magt til kommunerne

En dag vil en satiriker grave forløbet omkring afskaffelsen af de obligatoriske læringsmål i folkeskolen frem – og se, at virkeligheden som så ofte før overgår fantasien.

1   10

Eleverne går på opdagelse i litteraturen

Når lærere bruger den undersøgende tilgang i undervisningen, bliver eleverne til detektiver i litteraturen. Kulsbjerg Skole anvender en ny didaktik i dansk.

1   5

Ny gratis bog: »Fortæl eleverne, at skolen kun handler om vigtige ting«

Lektor Frans Ørsted Andersen står bag bogen »Motiverende undervisning«, der handler om at skabe sund motivation blandt elever i en tid, hvor mange enten overpræsterer eller står helt af. Folkeskolen har interviewet lektoren og spurgt ind til nogle af rådene i bogen.