Folkeskolen nr. 17 2017

Forside af Folkeskolen nr. 17 2017
0   2

5.b og de 148 sommerbøger

»Jeg overtog klassen lige før sommerferien i maj måned, da deres forhenværende dansklærer gik på barsel. Forinden havde jeg fået en invitation til at være med i ’Sommerbogen’, som er en læsekonkurrence for alle danske folkeskoleelever op til 6. klasse. Det viste sig, at min nye klasse havde vundet konkurrencen sidste år, og forventningerne til dette års konkurrence var derfor høje.

0   4

Derfor skal du bruge LinkedIn som lærer

Om man er jobsøgende eller ej, kan der være god grund til at gøre noget ud af sin professionelle profil på det verdensomspændende cv-netværk LinkedIn.

0   17

Ny bog dokumenterer: 
Regeringen besluttede lockouten

Politikere og centrale embedsmænd taler ud om regeringens planer op til 
lockouten og lovindgrebet. Se de væsentligste afsnit fra lockoutbogen her.

0   44

Forfatteren bag lockoutbog: »Frie mennesker vil ikke kontrolleres hele tiden«

I bogen »Søren og Mette i benlås« afdækker Anders-Peter Mathiasen, hvordan regeringen lagde planer for både lockout og lovindgreb i 2013. Han er dybt bekymret over, hvordan politikerne og Finansministeriets embedsmænd kuppede lærernes frie forhandlinger.

1   24

Rollespil gør religionsstrid lyslevende

Tværfaglighed mellem religion, historie og samfundsfag er i centrum, når elever sendes gennem et reformationsrollespil i Københavns gader.

74   47

Danskfagets læremidler uddanner børn til funktionærer

Forskere fra DPU ved Aarhus Universitet har undersøgt danskfagets læremidler. Deres konklusion er klar: Stavning, repetition og analyse fylder for meget, mens der er for lidt dannelse og kritisk tænkning.

0   1

Bondo:
»Det må aldrig ske igen«

Lockouten og den efterfølgende arbejdstidslov 409 
er den mest skelsættende begivenhed i Danmarks Lærer-forenings historie, mener lærernes formand. De kommende overenskomstforhandlinger må tilbage på sporet, siger 
Anders Bondo Christensen.

15   57

Lærer om lockoutafsløring: »Tillid tager lang tid at genopbygge«

Lærer Pernille Kepler har med længsel ventet på den afslørende bog om lockouten. Hun håber, at alle vil læse bogen, så de kan se, hvordan overgrebet mod lærerne er et skridt mod afviklingen af velfærdsstaten.

0   2

Politikere lytter til lærerne

Budgetaftale for 2018 tilfører fem millioner kroner til skolerne i Vordingborg. Politikerne overvejer også at indføre ny tildelingsmodel.

8   24

Skoler har ikke råd til en lærer i alle timer

Dårlig økonomi tvinger skolerne i Vordingborg Kommune til samlæsning. Det går ud over eleverne, advarer lærerne, når en lærer må undervise 40 elever, eller en 6. klasse deles i to og undervises med 4.- og 5.-klasser.