Folkeskolen nr. 14 2017

Forside af Folkeskolen nr. 14 2017
0   7

Verdens Bedste Nyheder: Det går fremad for skoleområdet i Afrika

Har du fået Verdens Bedste Nyheder i hånden her til morgen sammen med FN’s Verdensmål? Så er du ikke alene. Overalt i landet står frivillige klar til for syvende gang at dele nyheder ud om alle de positive tiltag, der foregår rundt om i verdens udviklingslande Det går blandt andet meget bedre på skoleområdet i Kenya, Zanzibar og Uganda.

3   5

Reform har ikke ført til mere holddeling

Folkeskolereformen gav i 2014 mulighed for, at skolerne kunne holddele elever mere. 
Men det er ikke sket, viser en evaluering.

0   4

Elever: »Lærerne bliver gladere af at have hinanden«

Der er både plusser og minusser ved at blive delt op på forskellige hold i matematik og dansk, lyder det fra elever i 8. klasse.

2   2

»Man skal turde udfordre det gængse«

»Det startede, da jeg var i praktik på en folkeskole og oplevede en situation med en elev, som bare ikke ville deltage i undervisningen. Læreren prøvede gentagne gange at få ham i gang med at læse, men det lykkedes ikke.

1   13

Drengene for sig – og pigerne for sig

Tre lærere til to klasser og holddeling af eleverne. Det er virkeligheden i alle dansk- og matematik-timer på Kvaglundskolen 
Signatur i Esbjerg – og lærerne elsker ordningen.

6   37

Minister kæmper for sin vision

Undervisningsminister Merete Riisager sender et signal om frihed til folkeskolen og lærerne, men hendes politiske visioner møder modstand fra nogle af skolens tunge interessenter.

0   13

Censorer: 
Uddannelsen til dansklærer er forringet

De nye dansklærere er ikke gode nok. Faglæreridentiteten og danskfagligheden i læreruddannelsen er under pres, mener formanden for danskcensorerne. En nyuddannet dansklærer fortæller, at hun kun har haft faget i et år.

5   14

KL-direktør: 
Kommunerne skal stå ved deres ansvar for skolerne

Der skal større klarhed om, hvor skolepolitiske beslutninger træffes – især nu, hvor kommunerne skal tage stilling til de frivillige læringsmål. I dag fører uklarheden til, at »aben« flytter rundt, og ingen står på mål for beslutningerne, mener KL’s udviklingsdirektør, Arne Eggert.

0   4

Aj, nu synes streng lærer altså godt snart,

at klasse kan lægge de telefoner lidt væk, ikke?

0   0

Karrierevejleder: Tænk fremad i studietiden

Valg af studiejob og undervisningsfag på læreruddannelsen kan få betydning for de senere jobmuligheder – hvis man som lærerstuderende vælger for meget med enten hjertet eller hjernen.

0   1

Ulla Sonnesen

0   1

Lærer