Folkeskolen nr. 13 2017

Forside af Folkeskolen nr. 13 2017
0   15

Overvej din fagpakke grundigt

Som lærerstuderende står du straks over for en række valg, der har afgørende betydning for din karriere. Studievejlederens vigtigste råd er at vælge undervisningsfag med hjertet.

0   2

Find det gode studiejob


Mange lærerstuderende supplerer SU’en med indkomst fra arbejde ved siden af studierne og føjer relevant arbejdserfaring til cv’et.

0   7

Forskningsråd 2: 
Få gode relationer til dine elever

Lærer-elev-relationen er selve fundamentet for, at du som lærer får et givende arbejdsliv i 
klasseværelset. Det kan handle om noget 
så småt som at give hånd.

2   6

Kom sikkert igennem 
det første år

Hver sjette lærerstuderende 
falder fra i løbet af uddannelsens første år. Mere vejledning og 
bedre forberedelse til 
praktiktiden kan hjælpe 
studerende hele vejen 
igennem uddannelsen.

0   13

Forskningsråd 1: 
Bliv skrap til klasseledelse

Inspirer eleverne ved at etablere sunde rutiner i klassen, og husk, at afrunding er lige så vigtig som indledning af en undervisningssituation.

0   1

Tag din praktik i udlandet

Som lærerstuderende har Frederikke Schødts været i praktik i både Island og Kenya. Hun opfordrer alle til at få andre skolekulturer og perspektiver med sig i lærerbagagen.

0   19

Sådan bliver du en stolt lærer

Læreridentitet findes ikke på eksamensbeviset. Den skal erfares. En lærer giver her sine råd til unge og kommende lærere om, hvordan vejen lettes.

0   1

Læring i trylleri

Tænk på et tal. Har du tænkt på et? Okay. Kig mig i øjnene, lad mig lige se ind i din sjæls dybeste afkroge, og så vil den fortælle mig, hvilket tal du tænker på, og du skal holde godt fast på det. Er det syv?

4   15

»Det handler om at springe ud i det – og se, om man slår sig«

2.040 nyuddannede undervisere står denne sommer klar til at begynde jobbet som lærer. Men har læreruddannelsen overhovedet forberedt dem på, hvordan det er at arbejde i folkeskolen? Folkeskolen fulgte Nana Lundstrøm på hendes nye job og bad hende skrive dagbog. Det blev en uge med skemalægning, forberedelse og et støttende kollegialt fællesskab.

1   1

Det har dine nye kolleger brug for

Nye lærere har hverken brug for nedsat tid, mentorordninger eller introkurser. De vil have konkret sparring om deres elever, når de har brug for det, siger forsker.

0   6

Elever bygger fremtidens huse

Et hus i New York med egen robot og swimmingpool på taget? På Antvorskov Skole har eleverne fundet krystalkuglen frem og er kommet op med deres bud på, hvordan vores boliger ser ud om 30 år.

0   61

Konfliktkassen er fyldt op

Fire år efter lockouten går lærernes fagforeningskontingent nu tilbage til det normale. Dermed er konfliktkassen fyldt op, før forhandlingerne om en ny overenskomst i 2018 begynder.

0   2

Skoler har ansvaret for sikkerheden

Det er af afgørende betydning, at skolerne har et internt beredskab, så de kan håndtere kriser. Men ingen har overblik over, om skolerne følger vejledning fra Undervisningsministeriet.

0   11

Skole evakueret efter trusler og slagsmål

To gange inden for fire måneder måtte Hastrupskolen i Køge evakuere lærere og elever. De voldsomme oplevelser har fået skolen til at opgradere sit kriseberedskab.