Folkeskolen nr. 11 2017

Forside af Folkeskolen nr. 11 2017
6   43

Karakterinflation – eller et gok i nødden til de svage?

Analyse: De nye karakterkrav til erhvervsuddannelser og gymnasium og Løkkes »karakterpenge« vil presse karakterskalaen. Spørgsmålet er, hvordan Undervisningsministeriet vil håndtere det pres.

0   1

»Når maskerne fjernes«

Mads Barfods allerførste store sejr som nyuddannet lærer blev foldet ud i en elevbåret musical, der netop har haft sin sidste forestilling. En nyfortolket SoMe-udgave af »Romeo og Julie« med titlen »Face to Facebook«. Mens 27-årige Mads Barfod og hans kolleger mest arbejdede bag kulisserne som instruktører og pædagogiske assistenter, var det praktisk taget eleverne, der fik det hele til at ske.

0   2

For og imod traineeuddannelsen

Er det en god ide, at læreruddannelserne sender deres studerende ud i lærerstillinger ved siden af studiet? Det er professionshøjskolerne langtfra enige om.

0   3

Marie kørte død i den almindelige læreruddannelse

Marie Houbak skiftede en almindelig læreruddannelse i Aarhus ud med en traineeuddannelse i Jelling. ­Arbejdsmængden er stor, men hun er ikke i tvivl om, at valget er det rigtige.

1   9

Læreruddannelser med løn breder sig

Efter sommer vil studerende i stor stil starte på læreruddannelsen sammen med en kontrakt til en lærerstilling. Det sker for at komme noget af lærermanglen til livs og for at komme tættere på praksis.

1   0

Nu smutter konsulenten

I Kerteminde Kommune har alle skoler arbejdet med et lærings- og trivselsprojekt i tre år. Nu slutter projektet, og lærerne skal gøre op med sig selv, hvad de har fået ud af konsulentbesøg og projektarbejde.

0   0

Her lærer børn algoritmer i 4. klasse

Skole nummer 21 i Estlands hovedstad, Tallinn, har undervisning i digitale kompetencer fra de mindste klasser, til eleverne går ud af gymnasiet.

ANMELDELSE
0   14

Samarbejdets mange dilemmaer

Inklusion kræver samarbejde, men samarbejde hvordan? Det er det, denne lille sag handler om, og et godt udgangspunkt for det gode samarbejde mellem pædagoger, lærere, ledere og forældre – og ikke mindst med børnene.

1   16

Forsker: Kommuner lokkes til dårlige projekter

Politikerne har presset kommunerne til at shoppe hurtige pakkeløsninger for at indføre skolereformen, vurderer lektor Lejf Moos.

0   4

Forvaltningen presser på – lærerne ønsker timeout

Lærere og skoleleder vil stoppe det store projekt på Kertemindes skoler. Men i forvaltningen vil skolechefen fortsætte.