Folkeskolen nr. 10 2017

Forside af Folkeskolen nr. 10 2017
0   5

Skole blev selvstændig for at øge inklusionen


Først var Heldagsskolen i Vantinge på Fyn selvstændig. Så blev den en afdeling under en større skole. Nu er specialskolen igen herre i eget hus, og det giver bedre inklusion af eleverne.

6   33

»Folkeskolen kan ikke være en ø«

En epoke er slut for folkeskolemanden Martin Stærmose. I over to årtier har han kæmpet for folkets skole i Holstebro. Nu skal han lede byens nye friskole. Drømmen om at skabe den bedst tænkelige folkeskole lever dog fortsat – og han ved, hvad der skal til.

0   19

Klassefortællingen giver selvtillid

»Du skal ikke være nervøs. Der er ikke noget at være bange for«.

1   9

Matematik er mere end træningsopgaver

Lærere skal have nemmere ved at arbejde med anvendt matematik. Projekt udvikler nye metoder for undersøgende og dialogbaseret undervisning.

0   15

Burhøns pusles på plads i matematik

Puslespilsmetoden er udbredt i 4.c, når eleverne skal under-søge, hvor mange burhøns der kan være på en kvadratmeter. Lærer Jane Rasmussen er med til at udvikle nyt undervisningsmateriale i anvendt matematik – og bagefter afprøver hendes elever opgaverne i klassen.

0   4

Keder dine elever dig?

De fleste lærere kender til kedsomhed i skolen. Ny bog præsenterer fire arketyper på elever, der keder dig.

0   2

Tovtrækkeri om Fælles Mål er slut

Efter et års politisk tovtrækkeri og ønske om forenkling af Fælles Mål blev politikerne enige. Over 3.000 færdigheds- og vidensmål skal ikke længere være bindende.

0   3

Djon Bak

0   20

Mød Folkeskolens nye faglige rådgivere

Folkeskolen har tilknyttet en række faglige rådgivere. De blogger om deres fag og deler ud af ny viden til læserne af folkeskolen.dk.

9   13

Undervisere opretter 800.000 egne læringsmål i Meebook

På godt to år har brugere af den digitale læringsplatform Meebook oprettet 776.453 egne læringsmål. Der er ikke noget krav i systemet om, at man bruger læringsmål.

ANMELDELSE
1   14

Gabende kedelig letlæsningsserie

Drenge gider ikke læse - det kommer disse bøger ikke til at ændre på, og så er deres budskaber ovenikøbet ret problematiske.

ANMELDELSE
0   35

Naturfagsprøven i praksis

I filmen "Ved det grønne bord" er vi fluen på væggen ved den fælles afgangsprøve i naturfagene på Nordregårdsskolen i Kastrup. I tre dele gennemgås prøveforløbet, fra eleverne trækker fokusområde, til prøven gennemleves minutiøst, og voteringen foretages.

ANMELDELSE
0   54

Læseværdig og praksisnær bog om de biologiske forudsætninger for læring

Vidste du, at spækhuggere, chimpanser og gorillaer tilrettelægger læringsforløb, hvor ’eleven’ systematisk og over tid tilegner sig viden? Kender du de ”biologiske kneb”, der kan sikre læringen hos dine elever? Det kan du blive klogere på i denne bog – og så er den en fornøjelse at læse.