Folkeskolen nr. 04 2017

Forside af Folkeskolen nr. 04 2017
0   8

Det kigger skolelederen på under jobsamtalen

Skoler søger nu en mere specifik profil, når de slår lærerjob op. Derfor er det vigtigt at være velforberedt og dialogsøgende, når du træder ind til jobsamtalen. Det siger både pædagogisk leder og erhvervspsykolog.

0   5

Hvad kom først: Skolenedlæggelse eller landsbydød?

Når skolen i en landsby bliver nedlagt, går der ikke lang tid, før købmanden også lukker, og så dør landsbyen langsomt ud. Det er en påstand, som er blevet gentaget mange gange, men ikke en, der finder støtte alle steder.

1   6

Landsbyernes formand: »Skolen betyder liv eller død for landsbyen«

Landsbyen og den lille skole hænger uløseligt sammen, mener Carsten Abild, formand for foreningen Landsbyerne i Danmark, som i årevis har kæmpet for landsbyerne i Danmark. Formanden ser ingen grund til at være optimistisk på de små skoler og byers vegne.

0   14

Skole og landsby står sammen

»Lukker de skolen, så opstår der bare en friskole – og det ved de godt inde på kommunen«, siger den lokale købmand i Asferg.

0   7

En sund debat

0   22

Forsker: DLF skal ruste sig til fremtidens medlemmer

Færre unge melder sig ind i en fagforening. Selv om DLF er en succeshistorie med en høj organiseringsprocent på 95, falder medlemstallet, og fagforeningen skal ruste sig til fremtiden – for fagforeninger er med til at sikre velfærden, lyder det fra forsker.

15   23

DLF-medlem: Krifa er billigere – hvorfor skal jeg være hos DLF?

Skal vi melde os ind i Krifa? Det spørgsmål vender underviser Betina Hessellund indimellem med kollegerne på social- og sundhedsskolen i Esbjerg.

0   15

DLF: Det er blevet lidt sværere at rekruttere medlemmer

Selv om DLF bliver kaldt en succeshistorie, når det gælder evnen til at rekruttere medlemmer, så oplever lærernes fagforening også nedgang i medlemstallet. Det er blevet en anelse sværere at rekruttere medlemmer, fortæller formand for arbejdsmiljø- og organisationsudvalget i DLF Thomas Andreasen.

1   31

Lærere: »Det får vi ud af ­at være medlem af DLF«

Selv om lockout og regeringsindgreb har fået nogle til at sætte spørgsmålstegn ved fællesskabets styrke, så er forventningen blandt lærerne på Stavnsholtskolen i Farum, at hvis man er lærer på skolen, er man medlem af DLF.

1   25

Undervisningsdifferentiering: En god undervisningsramme for alle – og med ro

Lærer og inklusionsvejleder har sammen skabt et arbejdsskema, der fungerer i 6. klasse. Der er plads til undervisningsdifferentiering, forudsigelighed og glæde ved at lære.

0   11

Redaktionelt regnskab 2016: Flere lærere følger fagene

Læserne har erobret folkeskolen.dk. De faglige netværk blev travle, og et politisk citat ribbede op i gamle sår. Vi har gjort det redaktionelle regnskab op for 2016.

0   0

Sig fra!

0   6

Mød dit fagblad på Læringsfestivalen

Hvis du er gæst på Danmarks Læringsfestival i Bella Center den 1. eller 2. marts, så kig forbi fagbladet Folkeskolen på stand 14.