Folkeskolen nr. 01 2017

Forside af Folkeskolen nr. 01 2017
0   49

»Jeg blev passet af voksne, der bare var på arbejde«

Lærerstuderende Signe Tue Christensen var på børnehjem i ni år og oplevede, at hendes hverdag bare var et job for de voksne. Som 12-årig flyttede hun hjem til sin far. Det var dejligt, men pludselig var der ikke penge til fritidsinteresser og nyt tøj. Nu vil hun gerne give omsorg til børn, der har brug for det.

0   7

Få bedre jobchancer med efteruddannelse

Som ledig er der en række muligheder for efteruddannelse, som måske kan gøre dig mere interessant i ansøgningsbunken. A-kassekonsulent guider dig på vej.

0   28

Åben skole: Fra skrot til wok

Hver dag smider supermarkeder mad ud, der kun lider af skønhedsfejl. På et valghold i Strøby samarbejder eleverne med Brugsen – de tilbereder og spiser den frasorterede mad.

0   7

Dronning Meretes nytårstale til Den danske Folkeskole

Vi bringer her årets nytårstale af Hendes Ministerielle Højhed Merete Riisager den første.

0   1

Claus Andersen 60 år

Formand for Horsens Lærerforening Claus Andersen fyldte 60 år den 1. januar.

0   2

Analog gamification

0   19

Franske gloser dyrker nye ord

Gro Caspersen bygger stilladser i sin franskundervisning, fordi hun oplever, at eleverne klarer sig bedst, når de er højt udfordret, men også højt stilladseret. Eleverne lærer flere ord, og de opdager nye sproglige sammenhænge.

0   27

Lærerne skal bygge sproglige stilladser

Tosprogede elevers læring bliver styrket, når deres andetsprog bliver styrket, lyder det fra den australske professor Pauline Gibbons. Hendes løsning er sproglige stilladser i alle fag, der kan omfavne og støtte de tosprogede elever.

76   117

Lærer i modvind efter #Skolepral

Når man ikke er bange for at stikke næsen frem, skal man forvente at få et par skrammer. Det måtte lærer Josefine Jack Eiby sande, da hun for et år siden opfordrede lærerne til at prale af deres undervisning.

0   16

Gæt 2017 og vind

Kig dybt i grumset i kaffekoppen og forudsig årets gang i skoleverdenen. Du kan vinde et weekendophold for to.

ANMELDELSE
0   13

Mere kvalitet i literacy - sådan

Sproget har stor betydning for vores fælles forståelse, og vi skal bruge det hele livet. Sprog er lyde, tegn og skrift og et system, der åbner op for at tilegne sig verden. Her er hjælp til de lærere, der skal åbne verden for børnene.

ANMELDELSE
0   7

Pædagogiske perspektiver på kønskonstruktion

Bogen her handler om, hvordan vores syn på og ageren omkring køn har betydning for den pædagogiske praksis. Den præsenterer en række dilemmaer, hvor køn er en faktor, og tilbyder tre teoretiske tilgange til køn og kønsforståelser i pædagogisk kontekst.