Folkeskolen nr. 22 2016

Forside af Folkeskolen nr. 22 2016
5   25

Ung lærer: 
Jeg glæder mig, til weekenden er slut

Negative historier i medierne om lærere, der går ned med stress, fik den lærerstuderende Nikolas Gørtz til at tvivle på, om han overhovedet ville være lærer. I dag elsker han sit job og har lært at sige »skidt pyt«.

0   7

Den gode lærer og skoleleder kan gøre en forskel

Lærerne skal samarbejde, have høje forventninger til eleverne og være gode til didaktik og klasseledelse, hvis de svageste elever skal løftes.

8   8

Det rykker, når man arbejder med læringsplatformen i fagteam

Læringsplatformen MinUddannelse er stadig en tidsrøver. Men når man laver forløb sammen med lærere, man deler syn på undervisning med, reduceres tidsforbruget betydeligt, siger to lærere i Kerteminde Kommune.

0   6

Transparens og retfærdighed giver bedre arbejdsmiljø

Efter seks megamøder – dialogmøder – med tillidsvalgte og ledere fra skolevæsener over hele Danmark konkluderer Anders Bondo, at overenskomstens arbejdstidsbilag er bedre end ingenting, men at aftalt retfærdighed er altafgørende.

4   30

Folkeskolens kerneopgave er god undervisning

Den nye undervisningsminister ønsker mere skole og mindre system, men hun vil ikke love, at det bliver lettere at være lærer med hende som minister. Men hun vil arbejde for, at flere går glade på arbejde.

0   7

Derfor skal du også melde sygdom i ferien

Hvis du bliver syg under din ferie, kan du have ret til ferie på et senere tidspunkt. Derfor skal du huske at melde dig syg – også midt i ferien.

0   1

Vinterferie i Cambodja

Jungletemplerne Angkor Wat, cykelture gennem rismarker og landsbyer, farvestrålende madmarkeder og cambodjansk hverdagskultur ­– rundrejse for Folkeskolens læsere.