Folkeskolen nr. 21 2016

Forside af Folkeskolen nr. 21 2016
0   7

Lærerne er 
kendte musikere

Musik handler om meget andet end popidoler og »X Factor«, mener de to musikere i bandet The Minds of 99, der underviser i musik på Skolen ved Søerne. Det handler om fællesskab.

16   34

Statslig topembedsmand vil være brobygger i KL

Arne Eggert er ny direktør for folkeskolen i KL – han kommer fra en toppost i Undervisningsministeriet. Han vil have et mere offensivt KL med plads til lokale løsninger.

0   1

Amerikansk dansetrup indtager Københavnske skoler

Der var store smil og bongotrommer, da Alvin Ailey American Dance Theater for første gang besøgte Danmark. Kompagniet har tradition for socialt arbejde. Alvin Aileys tanke var, at dans skulle være tilgængeligt for alle uanset baggrund. Kompagniet har derfor udviklet et undervisningsprogram, som udbydes over hele verden, og i år kom de forbi Grøndalsvængets Skole i København.

0   21

Et godt arbejdsmiljø
 på trods

Broager Skole har vundet en pris for et 
arbejdsmiljø i særklasse. På trods af lov 409, 
folkeskolereform, mange undervisningstimer 
og andre udfordringer. Her taler man åbent om belastningen, passer på hinanden og skynder sig langsomt.

0   5

Sådan laver du et godt cv

Hvordan ser et godt cv ud, skal dit frivillige arbejde på, og hvad nu, hvis du har et stort hul i cv’et efter en ­sygemelding? Læs a-kassekonsulentens råd.

0   80

Forsker: Vi er inficeret med forkert forståelse af social arv

Børn får ikke de samme sociale problemer som deres forældre. Og når vi dyrker fortællingen om social arv, holder vi fast i en sandhed, der er forkert, siger lektor.

5   16

Vi er lige så dårlige til 
at bryde social arv som USA

Den danske velfærdsmodel skaber ikke større uddannelsesmobilitet end det liberale USA. Et forskningsprojekt forsøger at finde ud af, hvorfor det er sådan.

0   20

Læreren kan bryde social arv med relationer og engagement

Særlige skoler i USA’s mest belastede kvarterer målretter undervisningen af ghettoens unge mod erhvervslivet.

0   18

Søren elsker at få sorte fingre

På en skrotplads får 15-årige Søren en dag om ugen mulighed for at lære i en ikkeboglig kontekst. Ringkøbing-Skjern Kommune er blandt de bedste til at få eleverne videre i en ungdomsuddannelse.

53   18

Det her kan Pisa bruges til

På tirsdag den 6. december offentliggøres Pisa 2015 med endnu en landerangliste, som selv OECD tager afstand fra. Pisa kan dog bruges til én ting – nemlig at holde øje med udviklingen i eget skolevæsen.

0   0

Marokko i påsken 2017

Duftende krydderier, vandring i Atlasbjergene, cykeltur gennem ørkenoaser, marokkanske specialiteter og 1001 nats eventyr i Marrakesh – læserrejse med fagbladet Folkeskolen – otte dage.