Folkeskolen nr. 13 2016

Forside af Folkeskolen nr. 13 2016
0   9

Nye lokaler til obligatorisk håndværk og design

Nu er skolerne forpligtet til at undervise i håndværk og design i stedet for sløjd og håndarbejde. Holluf Pile Skole og Sanderumskolen står klar med spritnye lokaler.

7   21

Vi skal styre systemerne

Målstyring er døbt om til målfokuseret undervisning på Fløng Skole. Et nyt pædagogisk grundsyn skal hjælpe lærerne, så målstyring ikke dominerer undervisningen.

0   44

71 kommuner har nu sagt ok til kortere skoledage

Ved skoleårets start er det nu muligt at korte i skoleskemaerne i 71 kommuner, viser en ny gennemgang, som Folkeskolen har foretaget - se danmarkskortet nedenfor:

8   45

Nyt reformår i gang: »År tre kan gå hen og blive godt«

Det har ikke været let, og mange har knækket halsen undervejs. Men reformens tredje år kan vise sig at blive godt på Holbergskolen.

0   37

Sæt struktur på din jobsøgning

Jobsøgning kan nemt fylde alt for meget i tankerne, fortæller stresscoach. Brug hendes nemme råd til at sætte struktur på din jobsøgning.

1   103

Personalerummet står tomt

På Thorning Skole arbejder lærerne i team. Derfor sidder de i teamrum og næsten aldrig i personalerummet. Stort og tomt står det hen – og det går ud over fællesskabet.

0   97

Rikke er tilbage i folkeskolen

Rikke Holl Rasmussen arbejdede fem år i forlagsbranchen med undervisningsmaterialer til naturfag. Før det var hun lærer i otte år. Nu vil hun tilbage.

7   141

Konkurrencestaten drukner i skolens fællesskabskultur

Konkurrencestaten præger skolepolitikken. Men ude i virkeligheden bliver politiske beslutninger omformet, så de passer ind i lærernes og skolens værdier, lyder det fra antropolog.

0   9

Jens Voetmann

0   8

Juraen på plads