Folkeskolen nr. 09 2016

Forside af Folkeskolen nr. 09 2016
1   509

Skolebestyrelsen prøver at beskytte skolen mod urimeligheder

Lærerne er blevet behandlet uhørt dårligt, og nu er der ikke tid til at blive visionære og tænke på folkeskolereform også, mener skolebestyrelsesformanden på Nordstjernen Skoleafdeling.

0   476

Alt for meget nyt presser

Siden reformen blev indført, har Folkeskolen fulgt Nordstjerneskolen. Lærerne fortæller, at de lange skoledage presser eleverne, mens fusioner, forandringer og manglende tid til samarbejde presser medarbejderne.

0   344

Dansk børneteater holder førerpositionen

Danske børne- og ungdomsteatre er fortsat i verdensklasse til at føre børn og unge ind i en verden af drama, opdragelse og viden. Det var tydeligt på årets teaterfestival.

0   213

Benspænd 
eller støtte?

Forestil dig, at du er højdespringer. Hver dag træner du tilløb, afsæt og landing. Din kollega står parat og lægger overliggeren på plads, når du har revet ned, og I snakker sammen om, hvordan I kan klare den næste gang.

2   492

Forsker: 
En myte, at den gode lærer bygger på personlighed

Man kan sagtens uddanne sig til at blive den gode lærer. Men nogle har bedre forudsætninger end andre, lyder det fra professor Per Fibæk.

3   641

Styrk 
relationerne

At kontakten til eleven er afgørende, ved enhver lærer, men ny forskning viser, hvor små signaler eleverne fanger, og hvordan man bevidst kan arbejde mod bedre relationer.

0   437

Hvordan er du den gode lærer?

Hvilke drømme fylder i maven, når man beslutter sig for at blive lærer? Og hvor er drømmen efter mødet med fyldte klasse-værelser? To spæde og fem garvede lærere fortæller om drømme og realiteter.