Folkeskolen nr. 04 2016

Forside af Folkeskolen nr. 04 2016
9   684

Kultursammenstød 
på lærerværelset

Med afsæt i sine praktikoplevelser sætter lærerstuderende Andreas Gram Friedrichsen spørgsmålstegn ved, om folkeskolens arbejdskultur harmonerer med læreruddannelsens kritisk-konstruktive grundform.

0   760

Reformen privat:
 Her er lektiecafe og bevægelse efter skoletid

Hvilke dele af folkeskolereformen vælger man, når man selv kan bestemme? De to traditionsrige Zahle-privatskoler i København har for eksempel deres helt egne tolkninger af begrebet understøttende undervisning.

0   169

De nødvendige 
prioriteringer

På skolerne er skolelederne og de tillidsvalgte allerede i gang med at planlægge det kommende skoleår. Det er ikke nogen nem opgave, da denne planlægning på mange skoler desværre igen skal ske med færre resurser end det foregående år.

3   373

Vold og trusler er et stigende problem på skoler

Spark, slag og verbale udfald fra elevernes side er blevet en stor udfordring på skolerne. Arbejdstilsynet har besøgt en række skoler og påpeger urimelige arbejdsforhold.

6   417

Frustrerede børn handler i afmagt

Skolen er ændret, og vilkårene for både børn og voksne er forandret, fortæller lærer på Broskolen på Fyn. Flere af børnene ville tidligere have gået i specialtilbud.

4   416

Afmagtsvold!

Lærere, som aldrig har oplevet at blive slået, kan nu pludselig rammes af slag eller spark. De kan få en saks eller en stol kastet efter sig – og de er vidner til, at elever skader og slår sig selv.

1   659

Store pædagogiske hjerter kan give dårligt arbejdsmiljø

Vi arbejder meget inkluderende, fortæller skoleleder på Broskolen. Men det kan resultere i arbejdsskader og et dårligt arbejdsmiljø for medarbejderne. Skolen fik kritik, da Arbejdstilsynet var på besøg sidste år.

0   384

Skoleleder: 60 minutter styrker fagene

Fagene står stærkere end nogensinde før i Dragør. Ekstra tid på 15 minutter i hver lektion betyder en kraftig styrkelse af fagene, og så giver det samtidig lærerne længere blokke til forberedelsestid.

0   787

60-minutters lektioner
 letter reformen i Dragør

Hvordan indretter man et skema, som skal bestå af nye elementer som understøttende undervisning, 45 minutters bevægelse og lektiehjælp? I Dragør har man valgt at gøre lektionerne 15 minutter længere, så der er mere tid til at nå det hele.

0   314

Over 9.000 elever har taget den nationale ordblindetest

Herning Kommune har taget den digitale ordblindetest til sig og satser på at kunne indkredse alle ordblinde elever.

9   616

Gør din Facebook-profil jobattraktiv

Det er en selvfølge i dag, at der bliver klikket på Facebook-profiler, når der skal ansættes en medarbejder, mener Facebook-ekspert. Med nemme råd kan din profil blive helt klar til at blive snuset i.

0   91

Ny kampagne, 
#politikerpral, 
vil tale arbejdet på Christiansborg op

Alle taler om at tale politikernes arbejde op – nu gør vi noget ved det!

0   65

Eva Frellesen