Folkeskolen nr. 21 2015

Forside af Folkeskolen nr. 21 2015
0   552

Lærerne presses af for lidt forberedelsestid

En officiel rapport fra Undervisningsministeriet fortæller nu om, at flere lærere må møde uforberedte op til undervisningen. Ministeren understreger, at det er reformens forudsætning, at lærerne bruger mere tid med eleverne.

7   513

Forsker: Der er ting, der bør handles på

Forskningschef Andreas Rasch-Christensen sidder i den videnskabelige styregruppe for følgeforskningen til reformen og stod for den tværgående opsamling på de fire rapporter, da Undervisningsministeriet præsenterede dem i november. Han mener, Undervisningsministeriet allerede nu bør se på skolereformen.

0   507

Charlottes indre dialog mod angsten

Frygten skal ikke længere styre Charlottes liv. Hun har taget magten over den, skubbet uhyret væk og lært at tale sig selv imod, når de dårlige tanker fylder for meget.

0   594

De mange forandringer sled på lærerne

Arbejdstilsynet gav i februar Marievangsskolen i Slagelse et påbud for det psykiske arbejdsmiljø. Skolen havde været igennem fusion, ændret skoledistrikt og kommunale besparelser. Nu ser det lidt lysere ud.

1   460

Forsker: Giv plads til lærernes forskellighed

Som lærer kan du typisk forholde dig til arbejdet på fire forskellige måder. Ingen kan opfylde alle fire hensyn eller satsninger samtidig, og det kan være risikabelt at vægte én frem for andre. Det konkluderer en ny ph.d.-afhandling med titlen »Dømmekraft i praksis«. Forskeren bag mener, at der i skolestrukturen skal gives mere plads til lærerens mangfoldighed.

0   206

Fire typer satsninger

John Gulløv opstiller fire forskellige typer satsninger eller »scripts« i afhandlingen om læreres dømmekraft. Et script rummer forskellige hensyn, krav, aktører med mere, som lærerne i enhver situation kan vælge at fremme og veje op imod de øvrige scripts.

0   983

Et skotsk pift til naturfagsundervisningen

”Did you get a pop? Give yourselves an applause”, lyder det fra den skotske lærer Eleanor Paterson Owen i fysik/kemi på Stensballeskolen i Horsens. Eleverne er i gang med at blande syre og metal, og i en af grupperne har magnesium lige reageret med syren. I 8.i foregår 75 procent af undervisningen på engelsk.

0   867

Københavnerdrenge skal lære nye vaner på camp

Formålet med KøbenhavnerAkademiet er en blanding af læring og dannelse. 108 drenge tog til Tisvildeleje for at stave, læse og regne – være sammen uden mobil og computer, men med sund kost og motion. Resten af skoleåret er der opfølgning to timer om ugen.

0   583

Glitter, gel og glade lærere

120 festglade lærere er mødt op med strutskørter, rødprikkede hårbånd og blanke sko for at få sig en svingom til Rødovre Lærerforenings 50'er-fest i november. Hvert år arrangerer kredsen en fest eller weekendophold for medlemmerne, og i år har de hyret et liveband til at sætte rock'n'roll og jitterbug på programmet.