Folkeskolen nr. 17 2015

Forside af Folkeskolen nr. 17 2015
1   888

Asylbørn elsker at lære

I disse uger kommer der mange asylansøgere til Danmark – og det betyder en omskiftelig hverdag på asylskolen i Lynge. Lærer Dilan Atan er vild med sit arbejde.

2   648

Inklusionselev eller Klods-Hans?

At benævne enkelte elever med prædikatet »inklusions­elev« er problematisk – vi risikerer at modarbejde de gode inkluderende hensigter.

1   590

Odense-skole sætter tid på alle lærernes opgaver

Skoleleder sætter tid på alle opgaver, før han tager dialogen om opgaveoversigten med lærerne på Rosengårdskolen i Odense. Det giver færre frustrationer og god mulighed for forventningsafstemning, lyder det fra lærerne.

0   700

I Nyborg hjælper specialskolerne med at få inklusion til at lykkes

Med tre ekstra i klassen og flere elever fra en specialgruppe i børnehaven stod Maj Johansen med en urolig 0.v. To kolleger fra en specialskole har hjulpet hende med at sætte skik på eleverne, så i dag løser de deres opgaver med koncentration.

0   253

Eksperter: 
Nyborg har fundet en enestående modelDet er oplagt for andre kommuner at lade speciallæreres viden om børn med særlige behov komme almenskolerne til gavn. Men det kræver både økonomi og politisk opbakning.

0   4163

Folkeskolen i nyt selskab

Nu er Folkeskolen lagt over i et udgiverselskab, som ejes af trykkeriet Stibo Graphic og Danmarks Lærerforening.

0   595

Madkundskabslærer:
 Stor læring i julekonfekt 


Daniel Røde Hansen elsker jul. Han har indgået et samarbejde med Odense Marcipan, som indebærer, at han skriver om elevernes arbejde på sin private juleblog.

0   676

Flugt fra folkeskolen – tur/retur

Brænder man for lærergerningen, er der også risiko for at brænde ud. Det skete efter lockouten for lærer Michael Jensen, som til sidst flygtede fra folkeskolen. Alligevel var det netop en folkeskole, der gav ham gnisten tilbage.

0   501

Hør de unge

1   134

Venstre-regeringens kvantitative undersøgelser: Dannelse findes ikke

Dannelse eksisterer ikke. Det omdiskuterede begreb har ikke givet udslag på en eneste af de kvantitative undersøgelser, som Venstre-regeringen har gennemført, siden den trådte til.

0   1244

Sri Lanka i vinterferien – rundrejse skræddersyet til Folkeskolens læsere

Sagnomspundne templer, bølgende teplantager og stemningsfulde kolonibyer. Oplev den smukke, grønne tropeø med Sri Lanka-ekspert Rikke Former, og få en oplevelse for livet. Opdateret 13/10: Nu to afrejsedatoer - rejs i uge 6 eller uge 7.

0   647

Sortsyn og inspiration

Medierne skriver kun om det negative, siger mange og skælder ud på de professionelle sortseere. Det er dem, som fokuserer på de 20 procent, hvor det går dårligt, frem for de 80 procent, hvor tingene lykkes.

0   234

Vi mener det alvorligt

Vi vil skabe konkrete forbedringer i vores medlemmers arbejdsforhold.