Folkeskolen nr. 16 2015

Forside af Folkeskolen nr. 16 2015
1   790

Vores faglighed og integritet må aldrig eksproprieres

Lærerne har en erfaringsbaseret indsigt, som er ved at glide ud i havet sammen med badevandet. Det skal vi ikke finde os i, sagde lærer Erik Schmidt blandt andet i sin takketale, da han modtog Stinus-prisen for nylig. Her er hans ord in extenso.

1   210

Chokrapport: Djøf’ere har også følelser

Virkelighedsfjerne Excel-fanatikere og afstumpede slipsedyr i juridiske, økonomiske og administrative stillinger er også mennesker med følelser.

0   174

Talentfuld dansk skoleelev kæmper sig til overbevisende sejr i League of Legends i 
matematiktime

Mathias, der sidder dernede bagved, kæmpede sig tirsdag til en overbevisende sejr i computerspillet League of Legends.

1   483

At måle en skole

Ja, tja, ja, bum bum bum, får man lyst til at sige med et gammelt politikercitat. Nu er den længe ventede statusrapport kommet. Den, som skulle fortælle os, hvordan det er gået med folkeskolereformen. Men svaret er sådan lidt tja …

0   171

Fremtidens »bevægelse« 


Lærerens styrke, evner og muligheder for at skabe god undervisning er helt afgørende for, om vi har en god skole. Det er alment anerkendt blandt både politikere, forældre, ledere og lærere. Det politiske system og dets embedsværk – eller er det omvendt? – har gennem de seneste år afsondret sig fra al dialog med lærerne og andre professioner.

0   329

Sådan tackler du amoriner

Det er helt naturligt, at elever bliver forelsket i deres lærere. Når det sker, er det ifølge eksperter vigtigt, at læreren sender klare signaler tilbage.

9   823

Forbudte kys

Han var elev, og hun var lærer. Han drak røde sodavand, hun drak rødvin. I dag er de gift på 29. år.

1   911

Lærerne bestemmer over mobilen

Det kræver opbakning fra lærere, elever og forældre, hvis skolen skal ændre mobilkultur. Fælles retningslinjer på Munkebo Skole har gjort mobilen til en naturlig del af skolehverdagen. Den forstyrrer mindre end tidligere.

0   709

Tag magten over elevernes mobil – for læringens skyld

Mange danske folkeskoler har allerede forskellige aftaler, som begrænser elevernes uhensigtsmæssige brug af mobiltelefoner i undervisningen. Men hvorfor er det egentlig vigtigt? Og hvordan kan man gøre det?

0   447

Et anderledes studiejob

Efter at jeg for nylig afsluttede min dansk­eksamen, sendte jeg en ansøgning til Dansk Integrationsnet, som er en del af Dansk Flygtningehjælp. De søgte en medarbejder, som kunne tilgå deres team og være en del af at undervise nydanskere fra hele verden i kultur, dannelse, danske værdier og normer – ja, kombineret i ét ord: integration.

0   212

13 veje til at undgå jobbet

Jo flere krydser i tjeklisten, jo flere »chancer« er der for, at du ikke får jobbet.

ANMELDELSE
0   502

Samfundet er nede til tælling

Politiske protestsange sætter ord på lærernes frustration over lockout og lov 409. Og en hel masse andet råddenskab i Danmark. Berigende, befriende og fri for klichéer.