Folkeskolen nr. 13 2015

Forside af Folkeskolen nr. 13 2015
0   120

Snak om det

0   191

Stemmefitness

0   591

Hej, alle sammen, jeg hedder Ellen, og jeg skal have 
jer de næste fire år.

»Hej, alle sammen, jeg – pyyha, her trænger da godt nok til en udlufter – jeg hedder Ellen. Lad mig … lige … skrive … det … på tavlen, sådan dér. El-len, okay? Jeg er jeres nye minister. Jeg regner med at skulle have jer de næste fire år.

30   1640

Skoleforsker til lærerne: Hold jer til håndværket

Lad politikere, erhvervsledere og meningsdannere snakke op og ned ad stolper om alt det, skolen skal. Luk ørerne, og udfør dit undervisningshåndværk i klasselokalet, siger Per Fibæk Laursen. Det er dét, der virker for dig og dine elever, viser forskning.

0   471

Slå ørerne ud – lærerne mener det godt

Med dette blad siger vi goddag til en ny undervisningsminister og til et spritnyt skoleår.

7   989

»Frihed er mit nøgleord«

Hvis I vil have ændret noget, så kom og spørg mig, siger den nytiltrådte Venstre-minister for undervisning Ellen Trane Nørby. Folkeskoleloven skal ikke være en spændetrøje, og hun vil se positivt på dispensationsansøgninger.

0   668

Ministeriet: Læringsmålstyret undervisning er ikke obligatorisk

De nye, forenklede Fælles Mål gælder fra 1. august. Men er lærerne så også lovmæssigt forpligtet til at gå over til læringsmålstyret undervisning? Det har været et omdiskuteret spørgsmål blandt lærerne. Svaret er nej. Undervisningsministeriet dikterer ikke, hvordan lærerne skal undervise i folkeskolen.

0   4968

Vinderforside: Et trefoldigt ØV

Carsten Bai fra Horsens vandt Folkeskolens sommerkonkurrence om et weekendophold – flest stemte på forsiden med den mugne lagkage.

0   337

Udsyn fra Canada

Når vi hører om Ontario i Danmark, er det om den canadiske region, hvor alle parter blev inddraget i at nytænke et skolevæsen – et projekt, der har vendt et skolevæsen til at blive en succes.

0   387

»Unite for quality education«

Udfordringerne ligner hinanden mere, end man umiddelbart får øje på, når man ser de meget forskellige forhold, lærere underviser under verden over. Vores verdensorganisation Education International – EI – kalder vores fælles udfordring og mål »Quality education«.

1   696

Læringsmål i 8.: Undervisningen er blevet mere målrettet

8. klasse på Utterslev Skole har arbejdet med de nye, forenklede Fælles Mål siden august 2014. Ligesom resten af skolen. Og ligesom alle skoler i København. Og ja, noget er forandret, siger lærere og elever. Undervisningen er blevet mere målrettet.

0   1552

Forberedelse af næste år i Skjern: Nu skal vi være foran!

Mens solen brager ned udenfor, er 50 lærere på Amagerskolen i Skjern i gang med en omfattende forberedelse af næste års undervisning. Efter et hårdt år vil de starte med at være foran, når eleverne kommer. Vi er slidte, siger skolelederen. Folkeskolen.dk har besøgt en skole i Skjern i Vestjylland for at høre, hvordan de har klaret året, og hvordan det bliver til næste år.