Folkeskolen nr. 10 2015

Forside af Folkeskolen nr. 10 2015
2   378

Respekt og tillid til den professionelle lærer

De nationale mål for folkeskolens udvikling, som de står i folkeskoleloven, er kendte: – At udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan. – At mindske betydningen af social baggrund i forhold til de faglige resultater. – At tilliden til og trivslen i folkeskolen skal styrkes blandt andet gennem respekt for professionel viden og praksis.

2   1232

Skoleforskere forsøgte at lukke munden på kollega

Han beklikker vores faglighed og ødelægger vores arbejdsmiljø, skrev lektor Malou Juelskjær og professor MSO Dorthe Staunæs om lektor Thomas Rømer i en klage til universitetsledelsen. Men nu har dekanen afvist klagen. Han lover samtidig at kikke nærmere på arbejdsmiljøet på DPU.

0   858

Mindre hold kæft og mere undskyld


På Vestergårdsskolen i Aarhus øver 6.a sig i at tale pænt og holde den gode tone.

0   363

Psykolog: Børns sprog er blevet voldsommere

Ord som fuck og luder er blevet en del af nogle børns ordforråd, men selv om tonen er hård, betyder det ikke nødvendigvis, at børnene er blevet hårdere.

0   507

Vi er hinandens arbejdsmiljø

Champagne, rød løber og fodmassage til lederne. Der er vist ikke mange skoler i Danmark – eller i hele verden – hvor lærerne finder på det! Men på den lille jyske landsbyskole i Smidstrup-Skærup hyldede lærerne deres ledere fredag op til påske med netop disse events.

19   1056

Skolereformen kræver mindst ti års fokuseret indsats

Hvis lærerne ser meningen med reformen, de får støtte til at realisere den, og politikerne kan holde fokus i ti år, så bliver folkeskolereformen en succes.

1   1022

Lærerhyldest: Verdens bedste skoleledelse

Lederne på Smidstrup-Skærup Skole blev modtaget med rød løber, champagne og skulderklap, da de mødte på arbejde en fredag i marts.

0   871

”Kan man være en kærlig fundamentalist?”

I 9. klasse skærpes det religionsfaglige – der skal skabes et nuanceret fagsprog.

0   232

#tussedelærere stadig mere populær end #piercedeskoleledere

Inspireret af succesen med #tussedelærere, hvor undervisere fra hele landet uploader billeder af deres tatoveringer, er en ny kampagne under hashtagget #piercedeskoleledere netop blevet iværksat.

0   256

Kommende blå undervisningsminister lover at være ondere end Antorini

Ikke meget tyder på, at socialdemokraten Christine Antorini fortsætter som børne- og undervisningsminister efter det kommende valg.

0   204

Mindeord - Pia Møller

Pia Møller, tidligere lærer på Enghøjskolen i Hvidovre

0   587

Dansk stil – nu med netadgang

Fra 2017 skal afgangsprøven i skriftlig fremstilling i dansk være online. I år testede 200 skoler den nye prøveform. Hillerødsholmskolen i Nordsjælland var en af dem.