Folkeskolen nr. 08 2015

Forside af Folkeskolen nr. 08 2015
0   833

Elever skaber tryggere skolevej

Der skal både elever og modellervoks til, når skolevejen ved Agedrup Skole i Odense skal gøres mere sikker.

0   475

Brug MUS-samtalen rigtigt

Vil du gerne gøre karriere eller skifte arbejdsmæssigt spor, er MUS-samtalen et oplagt sted at begynde. Derfor bør både du og din chef tage den alvorligt.

0   1018

Friskolerne vinder frem på landet

Selv om børnetallet på landet falder, ønsker nogle forældre, at der skal være en lokal skole. De er ligeglade med, hvad der sker uden for landsbyens byskilt, siger forsker.

0   339

Kulturforandring?

DLF sætter spørgsmålet »Hvorfor holder vi skole?« på dagsordenen – for den kulturforandring, der foregår, må ikke ske i det skjulte. Producenter af undervisningsmateriale, designet til at eleverne klarer sig godt i test, vil måske synes godt om kulturforandringen, men mon det var den, forældrene ønskede for deres børn? Det er i hvert fald vigtigt, at de bliver spurgt.

3   741

#tussedelærere:
 Tatoveringer kan give lærere autenticitet

Det er med tatoveringer som med smykker, tanktoppe og kvinders dybe udskæringer. Man skal tænke på, hvornår de skal tones ned – og det skal de ved en svær forældresamtale, mener Rasmus Alenkær.

4   1080

Folkeskolen står tilbage med de dyre elever

Alene debatten om besparelser og skolenedlæggelser får forældre til at sende deres børn i friskole, lyder det fra en kommune, hvor en tårnhøj andel af eleverne går i friskole.

0   1251

Tre nye friskoler koster Hjørring en million kroner om året

Dyr besparelse: Til sommer nedlægger kommunen fire små skoleafdelinger på landet. Tre af dem erstattes sandsynligvis af friskoler, og det udhuler den besparelse, politikerne drømmer om.

10   1284

To kommentatorer: Kristian Jensen afløser Antorini

Hvis blå blok vinder valget, bliver den nye undervisningsminister Venstres næstformand, Kristian Jensen, vurderer kommentatorerne Søs Marie Serup og Jarl Cordua. Men der er også mange andre bud på, hvordan posterne bliver fordelt. Ingen tror på, at Antorini fortsætter, uanset hvilken farve der vinder.

11   1113

Fra rockstjerne til boksebold

Christine Antorini var skolens håb. Med hende som skolens minister var det tid til begejstring og langsigtet udvikling. I stedet har det været en turbulent tid med voldsomme hug til skolens største medarbejdergruppe, lærerne.

0   2123

Vandre- og kulturrejse til Lille Tibet – 13 dage

14.-26. juli 2015. Forrevne klippelandskaber, farvestrålende bedeflag, brusende smeltevandsfloder og hvidvaskede klostre.

0   366

En moderne molbohistorie


I øjeblikket bliver eleverne i 8. klasse bedømt uddannelsesparate eller ej, sådan som de skal ifølge nye regler om uddannelsesvejledning. Målet er at sikre, at elevernes uddannelsesvalg bliver mere varieret, og at de rette får vejledning. Men det begynder at minde om molbohistorien om storken i kornmarken:

0   169

Ekspert: Leg skal leges ind

Når man skal begå sig i en global verden, er det i stigende grad vigtigt at kunne beherske leg, kreativitet og musiske aktiviteter –

0   178

Nogle børn klarer sig bedre end andre børn

Der er forskel på, hvor godt børn klarer sig i skolen. Det fremgår af …