Folkeskolen nr. 07 2015

Forside af Folkeskolen nr. 07 2015
13   951

Nivå Skole dropper tilstedeværelsespligten

I foråret 2014 afprøvede Nivå Skole dele af reformen og de dengang nye arbejdstidsregler. Lærernes skepsis blev siden forstærket af uigennemskuelige opgaveoversigter. Men i dag er der tilfredshed med vilkårene – tilstedeværelsespligten er nemlig afskaffet.

0   255

Shop-amok

I nærheden af, hvor denne skribent bor, har et butikscenter udvidet. Det skal fejres, og lokalaviserne bugner med gode tilbud på designertøj, cremer og lamper. Man kan sagtens lade sig friste til at gå shop-amok.

0   326

Ulighed og udhulet tjenestemandspension – er det i orden?

Som mange gange før er jeg blevet skuffet over at læse de overenskomstaftaler, som den såkaldte »min fagforening« har forhandlet sig frem til, for jeg ser intet, som er relateret til min situation som pensioneret statstjenestemand.

0   247

Det blev et JA, men …

En fantastisk stemmeprocent vidner om engagement og en lyst til at fortælle, at i DLF tager vi stilling, og der er plads til forskellige holdninger.

2   485

Lige meget hvordan man stiller spørgsmålet, er iPad’en ikke svaret!

En evaluering af Sorø Kommunes it-strategi viser, at det afgørende i forbindelse med implementering af it i undervisningen er at fokusere på udvikling af lærernes didaktiske kompetencer. IPad’en kan i nogle henseender bidrage til en effektivisering af undervisningen, men evalueringen har vist, at det er vigtigt at være opmærksom på, at brugen af teknologi kan fjerne den fælles dialog i klasseværelset.

21   904

Det vigtigste er at blive set

Forfatter Peter Høeg underviser to 7.-klasser i litteratur-oplevelse, kreative skrivefærdigheder og empatiske, sociale kompetencer på Nørre Snede Skole. Det handler om nærvær, om at kunne mærke sig selv og om at turde sætte ord på dybere følelser.